Olcay Köseoğlu

TAŞ GİBİ TAKIM MİS GİBİ HAFTA SONU

Olcay Köseoğlu

 

Muazzam bir atmosferde oynanan bu haftanın açılış maçında futbol adına gerçekten çok güzel bir maç izledik. Gerek tribün şovları, gerek sahadaki mücadele ve oyun, sadece bizlere değil cuma akşamı ekranlarını açan futbol severlere de güzel bir maç izlettirdiler. Futbol adına her iki takımında elinden geleni yapıp oyunu güzelleştirmek için centilmenlikten ödün vermeden yüksek bir mücadele örneği gösterdiğini söyleyebiliriz.

Maça oldukça arzulu ve çoşkulu başlayan taraf Samsunspor idi. Bu isteği daha maçında başında hakemin avantaja bıraktığı pozisyonu centilmence harcayarak gösterdi bize. Buna rağmen ilerleyen dakikalarda erken gol diye adlandırabileceğimiz bir dakikada Drongelen'in ceza sahası içinde yaptığı vuruş ile öne geçen takım tribünlerin daha da çoşkulu bir hal almasına destekte bulundu. Drongelen demiş iken sadece gol attı diye söylemiyorum yükselen grafiği gözle görülür bir vaziyette. Golden hemen sonra karşılık vermek istene rakip, Drongelen'in kritik müdahalelerine takıldı. Zaten Samsunspor savunması son haftalarda oldukça dikkat çeken bir performans ortaya koyuyor. Ligin başlarına dönüp baktığımızda nereden nereye geldiklerini ve çok güzel bir yol katettiklerini söyleyebiliriz. Ligin ikinci yarısı ile beraber sadece iç sahada değil deplasmanda da zor gol yiyen bir Samsunspor var artık. Savunma demiş iken Okan'ın hakkını da teslim etmek gerektiğini düşünüyorum. Kritik dakikalarda yaptığı kurtarışlar ile rakibin maça ortak olmasını engelledi. Yaptığı kurtarışların sonunda verdiği reaksiyonlar ise bende buradayım mesajı veriyordu adeta.

Maça tekrar dönecek olursak maçın ikinci yarısı ile beraber Samsunspor ikinci golü bulunca rakibin direnci daha da kırıldı ve golün gelmesi ile beraber artarak devam eden tribün desteği ile muazzam görüntüler ortaya çıktı. Savunma hattının dışında bireysel performanslara çok değinmek istemiyorum. Fakat Holse'nin geldiği günden itibaren gösterdiği istikrarlı performansını göz önünde bulundurur isek bu hafta gol atması bizleri sevindiren başka bir unsur idi.

Takımın geneline baktığımızda ufak tefek aksaklıklar dışında tabiri caizse taş gibi bir takım izliyoruz son zamanlarda. Her geçen gün daha da iyiye gidecek bir Samsunspor beklentisindeyim doğrusu. Zaten çok iyi bir performans sergileyen tribünler, takımın yükselen performansı ile paralel olarak daha da kendinden söz ettirip sahayı daha da ateşleyecektir diye düşünüyorum.

Şöyle biraz da istatistiklere bakacak olursak. Maç fazlası ile ön tarafta en fazla top kazanan bir Samsunspor görüyoruz. En yakın rakibi ile çok fazla fark olmasa dahi bir sonraki rakibinden tam 38 kez daha fazla top kazanan bir Samsunspor var ortada. Bana kalırsa bu çok ama çok önemli bir istatistik. Zaten bu maçta da fazlasıyla ön alanda kazandığımız toplardan oldukça tehlike yarattık. Bir tanesinin sonucunda da golü bulduk.

Ne demiş düşünür: ''Mutluluk hazır bir şey değildir, sizin eylemleriniz ile oluşur.'' Takımımızın bu eylemleri sürdürmesini temenni ediyor ve ayaklarımızı uzatıp diğer maçların sonuçlarını rahatlıkla takip edeceğimiz bir hafta sonunu bize yaşattıkları için emeği geçen herkese ama herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Haftaya görüşmek dileğiyle.