Olcay Köseoğlu

KOMBİNELER, TRANSFERLER VE GERİ SAYIM…

Olcay Köseoğlu

Herkese mutlu ve sıcakların çok fazla bunaltmadığı bir hafta sonu diliyorum. Kamp, transferler, kombine satışları ve daha bir sürü şey derken artık ligin başlamasına son bir hafta kaldı. Peki şu an durumlar nasıl?

Önce ufaktan bir kombine durumlarına değinelim. Kombine fiyatları açıklandığında ilk başlarda pahalı olduğuna dair ufak bir tepki gelmişti ve sonrasında kulüpten de satılan rakamların azlığına karşı bir tepki gelmişti. Bunlar gayet normal durumlar. Rakamları oluştururken birçok değişken unsur hesaplanıp onlara göre hareket edildiği kanısındayım. Burada fikrimi söylemekten ziyade durum değerlendirmesi yapmayı doğru buluyorum. Süper lig kombine fiyatlarına baktığımız zaman bizim fiyatlarımız 20 takım arasında 7. sırada yer alıyor diyebiliriz. Şehrimize baktığımızda ise yaklaşık 1.5 milyon ve Türkiye'nin en kalabalık 16. şehrine sahibimiz. Nüfusa baktığımızda satılan kombine sayısı elbette az. Samsun büyük bir şehir olduğu kadar metropol bir şehir aynı zamanda bunu da atlamamak lazım. Evimizdeki ilk maça baktığımızda ise 2 hafta var daha. Bütün bunları göz önüne alırsak ben kombine satışının artmasını bekliyorum. Yazın getirdiği tatil modu insanları birazcık ertelemeye itebilir. Bunun yanında kombine satışları için yapılacak birkaç sürpriz kampanya ve sonrasında ses getiren transferler satışları olumlu yönde etkileyecektir.

Transferler demişken? Son günler oldukça hareketli geçiyor diyebiliriz. Gelenler, gidenler, bir Samsun havası alıp geri gidenler derken Samsunspor, spor kamuoyunda kendinden söz ettirmeyi başarıyor diyebiliriz. Transferlere tek tek, isim isim değinmekten ziyade her birinin belirli bir seviyede olduğunu ve futbolda dünden çok, bugün ve yarının önemli olduğunu vurgulamak gerektiğini düşünüyorum. Elbette bütün transferlerimizin ve diğer oyuncularımızın geçmiş kariyeri bizler için önemli, onları buraya o kariyerleri getirdi. Fakat onları daha ileriye ve üst seviyeye taşıyacak olan yarınki performansları. Bunun akabinde saha içi performanslar, anlık reaksiyonlar, aldığı sorumluluklar ve de takım olabilme kabiliyeti bizleri başarıya götürecektir.

Peki transfer politikası ne durumda? Şöyle birkaç adım geri çekilip dışarıdan bir göz olarak baktığımız zaman Samsunspor yönetiminin transferlerde şeffaf bir yaklaşımda olduğunu söylemek mümkün. Katedilen aşamaya göre bazen isim paylaşıldı bazen de şu an için o bölgede görüştüğümüz oyuncular var, isim vermek doğru olmaz denildi. Bazen ise birkaç gün önceki olayda olduğu gibi nedenleri ile açıklayarak transferden vazgeçildi. Hazır konu buraya gelmişken? Ben bu vazgeçişi kıymetli buluyorum. Zaten soru işaretleri ile dolu bir futbolcunun daha yolun başında bazı şeyleri değiştirme isteği, ne kadar doğru bir yaklaşım tartışılır. Böyle bir yaklaşım ile takıma dahil olan herhangi bir oyuncu, takıma ne kadar fayda sağlar o da ayrı bir tartışma konusu?

Samsunspor yönetimi şu an takımda bulunan bir futbolcumuz içinde daha önce geri çekildiğini açıklamış ve sonrasında bu transferi gerçekleştirmişti. Ben bu yaklaşımı, bir duruş olarak görüyor ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülke futbolunu ileriye götürebilmemiz ve ligimizin marka değerini arttırabilmemiz için transfer dönemlerinde böyle duruşlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bazen takımlar öyle bir transfer yarışına giriyor ki, bir futbolcu transfer edeceğim diye futbolcuya gereğinden fazla ücret ödüyor ve sonrası muamma? Peki bu yaklaşım son 20 yılda ülke futboluna ne kazandırdı! Gerek Milli Takım gerek Avrupa kupalarına katılma konusunda durumumuz ülke olarak ortada? Samsunspor yönetiminin vazgeçebilme refleksini ve yaklaşımını doğru buluyor ve destekliyorum. Ülke futbolunu ileri götürüp marka değerini arttırarak başarı elde edebilmemiz için yeni bakış açılarına ihtiyacımız olduğu apaçık ortada? Samsunspor'umuzun bu konudaki bakış açısı ve yaklaşımı umut ediyorum ki ülke futboluna olumlu katkılarda bulunacaktır.

 

Ve son olarak, heyecanla ve merakla beklediğimiz takımımızı önümüzdeki hafta Pazar günü izleyebileceğiz. Bunun getirdiği heyecan ve sevinçle sizlere o meşhur film repliği ile yakında tekrar görüşmek üzere diyorum: '' Şunun şurasında 13 Ağustos Pazar'a ne kaldı ki ?''