Olcay Köseoğlu

Akmasa Da Damlar

Olcay Köseoğlu

Şöyle oyuna baktığımızda en az 1 puanı hak ettiğimiz bir oyun ortaya koyduk diyebiliriz. Hatta daha fazlasını alabilecek bir oyun oynadığımızı söyleyebiliriz. Bu maçta rakibin futbol şansı biraz daha yanında demek haksızlık olmaz diye düşünüyorum. Oyunun geneline baktığımızda savunmada çok fazla pozisyon vermememize rağmen çok kritik bir dakikada kritik bir gol yedik maalesef. Gol öncesi Osman'ın ayağına giren krampta rakip takım oyuncuları topu dışarıya atmayı tercih etmedi. Oysa ki o dakikaya kadar her iki takım açısından da kritik olan maç gayet centilmence ilerliyordu. Golün geldiği dakikadan itibaren maç sonuna doğru bu centilmenlik birazcık kenara bırakıldı diyebiliriz. Gol öncesine dönüp bakacak olursak, rakibin topu dışarıya atmaması elbette bir tercihtir. Buna saygı duymalıyız. Fakat top Osman'ın  iki ayağında sıkışmış iken rakibin yaptığı müdahale tartışmaya açık bir pozisyon bence. Her ne kadar kritik bir dakikada golü yemiş olsak dahi takım gerekli refleksi gösterip uzatma dakikalarında golü bularak hanesine 1 puan eklemesini bildi.

Oyunun geneline baktığımızda rakibe göre daha fazla topla oynayan daha fazla pas yapan hatta daha fazla tehlikeli pozisyona giren takım Samsunspor idi. Gerek ceza sahasına yapılan koşular ile gerek hızlı çıkışlar ile pozisyonlar bulmaya çalışan bir Samsunspor gördük diyebiliriz. Aslında yapılan koşular sonucunda atılan toplarla Samsunspor pozisyonlar da üretti. Lakin girilen pozisyonları özellikle ilk yarıda maalesef biraz ucuz harcadık diyebiliriz. Bu tarz maçlarda ve bu haftalarda girilen her pozisyon, alınan her puan oldukça kıymetlidir. İlk yarıda ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golümüz hakkında ise kritik bir karar verildi diyebiliriz. Bu tarz kararların kafalarda soru işareti oluşturmaması için yorumculuk yapan eski hakemlerin bu pozisyonu gündemine alıp güzel bir şekilde kamuoyunu aydınlatması gerektiğini düşünüyorum.

Yediğimiz golden sonra gösterdiğimiz takım refleksini gayet kıymetli buluyorum. Deplasmanda oynadığımız böyle bir maçta o dakikada yenilen golün ardından takımın isteği ve direnci gayet yerinde idi. Her ne kadar golden sonra moraller bozulmuş olsa da verilen reaksiyon oldukça önemliydi. Ne çok acele edip bocaladık ne oyalanıp zaman kaybettik ne de maç bitti artık havasına girdik. Golü yedik, savunmada riski aldık ve aldığımız risk sonucu savunmadan ileri çıkan oyuncumuz Satka ile golü bulduk. Her ne kadar stresli geçse dahi son dakikalar, golü bulunca vücuttaki gerilimin keyfe dönüştüğünü söyleyebilirim. Bütün Samsunspor ailesi mensuplarının da aynı şeyi yaşadığını ve hissettiğini düşünüyorum.  Futbol öyle bir şey ki eğer 1-0 geriden gelip 1 puan almak yerine 1-0 önde iken gol yeseydik, muhtemelen birçok kişide buruk bir sevinç olacaktı. Benim açımdan baktığımda ise her ne kadar rakipten daha bir oyun oynayarak daha fazlasını hak ettiğimizi düşünsem de yenilmemek bu maçta çok ama çok önemli idi.

Geçen hafta da değindiğim bir konuya tekrar parmak basmakta fayda var. Lig daha bitmedi ve önümüzde kritik maçlar var. Şu an puanlar o kadar birbirine yakın ki her an her şey olabilir. O yüzden çok ama çok dikkatli olmamız gereken haftalardayız diyebiliriz. Önümüzdeki 2-3 haftalık periyotta sıralamaların biraz daha şekilleneceği kanısındayım. O yüzden bu yarışta şu haftalarda alacağımız galibiyetler bizi sadece üst sıralara taşımak ile kalmaz. Aynı zamanda hem alt taraf ile arayı açma fırsatı olur hem de psikolojik olarak bir avantaj yakalarız.

Bu maçta gerek cezalı gerek sakatlıklardan kaynaklı eksik oyuncumuzun sayısı oldukça fazla idi. Bu oyuncuların bir kısmının dönüp takım içindeki rekabeti arttıracağı ve önümüzdeki kritik maçta takıma güzel katkılar sağlayacağı temennisindeyim. Eksisiyle artısıyla hatta eksik oyuncuları ile bir maçı daha geride bıraktık. Kaybetmemenin önemli olduğu bu maçta 1 puan önemli idi. Şimdi ise başka bir kritik maça hazırlanacağız. Uzak deplasmanlarda dahi, takımını yalnız bırakmayan Samsunspor taraftarının, yine bir hafta içi maçı olmasına rağmen, takımına olan desteğinin artarak devam etmesi temennisi ile bir sonraki maçta görüşürüz diyorum.