Olcay Köseoğlu

Dişimizi Gösterdik, Sıra Üç Puan Almakta...

Olcay Köseoğlu

Samsunspor yeni transferlerini sahaya sürdüğü ilk maçta, bambaşka bir kimliğe büründüğünü bizlere gösterdi. Skor olarak belki maça kötü başladık. Fakat oyun mücadelesi, maçtan kopmama adına sahada verilen tepki bana kalırsa oldukça önemli idi. 3-0 gibi bir skordan geri gelip, maça ortak olmak rakip sahada gerçekten kolay değil. Bu takım, bu açıdan baktığımız zaman saygıyı hak ediyor.

 

Maça bölüm bölüm bakacak olursak ilk yarı için kesinlikle pekte hoşumuza gitmeyen bir bölüm diyebiliriz. Rakip aşırı derecede baskılı oynamamasına rağmen geldiği ataklarda direkt pozisyona girip golü bulduğu için skor birden 3-0 oldu. Fakat bu demek değil ki bizler pozisyona girmedik. Skor 1-0 iken maalesef kaçan net pozisyonumuzu izlerken ah çekmedik değil. İlk yarı saha içinde her ne kadar moral düşüklüğünü hissetsek dahi takımın oyundan kopmayışına şahit olmak, ikinci yarı için aslında bizlere bir sinyal vermişti.

Bambaşka bir ikinci yarı? Samsunspor ikinci yarıya muazzam bir hızla başladı ve ilk saniyelerde hemen bir gol buldu. Daha sonra gerek tribünlerde gerek sahada baskısını arttırıp rakibe çarpan bir frikikte ikinci golü bulduk ve işte o an maça ortak olduk. Maç 3-2 olunca orta sahalar biraz hızlı geçilmeye başlandı. Üçüncü golü ararken girdiğimiz pozisyonu değerlendiremeyince dönen topun gol olması işimizi biraz daha zora soktu. Maçtan başka gol sesi çıkmayınca 4-2 mağlup ayrıldık. Fakat özellikle ikinci yarıda oynanan oyun ve yüksek mücadele gücü birçok kişi gibi beni de memnun etti diyebilirim.

Bir önceki yazımda Alman bir filozofun şu sözünü söylemiştim: İnsanı mutlu eden, mücadele ve zaferdir. Gerçekten bu maç bu sözü bir yerde doğruluyor. Maçta verilen mücadelenin bizleri hem maç esnasında hem maçtan sonra ne kadar mutlu ettiğini maç sonunda yenilen takımımızı tribünlere çağırıp alkışlayarak göstermiş olduk. Fakat söz sadece mücadeleden oluşmuyor, bir de zafer kısmı var. Her ne kadar bu maçta zafere ulaşamamış olsak dahi önümüzdeki maçlar için güzel sinyaller aldık ve Süper Lige burada biz de varız diyerek dişimizi gösterdik.

Son olarak sahada mücadele verenler kadar tribünlerde sesi kısılırcasına takımını destekleyen, yalnız bırakmayan ve zaman zaman rakip takım tribünlerinin maçı bırakıp Samsunspor taraftarını izlemesine sebep olan Samsunspor taraftarlarının güzel bir alkışı hak ettiğini düşünüyorum. Bu takım ivme kazandıkça tribünlerinde ivme kazanmasını bekliyor bu desteğin artarak devam etmesini temenni ediyorum ve bir sonraki maçtan sonra görüşmek üzere diyorum?