Olcay Köseoğlu

Bir Takım Görelim Artık… Daha Sert Daha Agresif

Olcay Köseoğlu

Söylenecek aslında çok şey var ama henüz ligin üçüncü haftası olduğu için çok fazla olumsuzluklardan bahsetmek istemiyorum. Fakat bu oyun, bu mücadele, bu organizasyon ile işimiz oldukça zor. Bana kalırsa bu üç haftalık periyot bir gözden geçirilmeli ve gerekli özeleştiri yapılmalı. Kim nerede, ne hata yaptı ise şapkasını önüne koyup düşünmeli.

Zannedersem takımın üstündeki ağırlık akşam yemeklerinden kaynaklı. Akşam yemeği porsiyonlarını  küçültmekte fayda var, ağırlık yapmasın. Evet takımın üstünde bir ölü toprağı var, orası kesin. Fakat bir an önce silkelenip o ölü toprağını atması lazım. Sonuçta kamp bitti, lig başladı artık. Bu ligin zorluk derecesini bir an önce kavrayıp takım olma yolunda bizlere bir şeyler göstermeleri gerekli. Bu oyunun kimseyi mutlu etmediği ortada. Fakat umutsuz değiliz. Bu umudu perçinlemek içinde saha içinde daha fazla bir reaksiyon görmemiz şart.

Maçın geneline baktığımızda üretmekte zorluk çeken bir Samsunspor gördük. Rakip takımın zaaflarını biraz daha kullanabilsek bu oyuna rağmen puan ya da puanlar alabilir miydik ! Elbette alabilirdik. Ama maalesef sonuç istediğimiz gibi olmadı. Bölgeler arası bağlantılarda maalesef hala sorunlar yaşıyoruz. Takım olarak hareket etme kabiliyetini tam olarak kavramış değiliz görünen. İleri uçta çok fazla organize olamamakla beraber rakip kaleyi çok fazla denemedik. Bu ligde daha agresif bir oyunun gerekliliğini tartışmaya gerek yok. Tempoyu arttırıp üretmekte zorlanıyoruz, daha fazla basıp daha fazla rakip kaleyi denemeliyiz. Elbette yeni takımız, ligin başı, havalar sıcak, nem çok ! Bütün bunlara rağmen   oyuncularımızın sahada hem takım olarak hem bireysel olarak camiaya bir şeyler göstermelerinin zamanı geldi diye düşünüyorum.

Üç haftayı geride bıraktık, geriye dönüp o üç haftayı telafi edemeyiz. Fakat önümüzdeki haftalar gerek oyun olarak gerek sonuç olarak bir şeyler görmeyi hak ediyor bu camia diye düşünüyorum.  Lig başladı ve her ne kadar ligin başında da olsak bu haftalarda oldukça önemli. Önümüzdeki zamanı iyi kullanıp dördüncü haftaya iyi hazırlanarak üç haftada göremediğimiz bir oyun ile bu takımı sahada görmek istiyor ve temenni ediyoruz.

Transfer konusunu çok fazla açmak istemiyorum. Fakat taraftarın bu konuda sabrının ufak ufak tükenmeye başladığını görüyoruz. Bunu sadece bizlerin görmediğini, gerekli merciler tarafından duyulduğunu ve görüldüğünü düşünüyorum.

Ve son olarak  ne demiş Alman filozof : ''İnsanı mutlu eden, mücadele ve zaferdir.'' Bizim beklentimiz de bu takımla ilgili bu yönde. Herkese iyi haftalar diliyorum.