EKONOMİ

Palandöken: 'Tüm sektörler sermayenin elinde'

Enflasyonla mücadelenin en önemli ayağı olan esnaf ve sanatkarların haksız rekabet karşısında dayanacak gücü kalmadığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Tüm sektörler sermayenin elinde. Maa...

Malatya'da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı sürüyor

Kuru kayısı üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Malatya'da hasat devam ederken, üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini söyledi.

Fındıkta fiyat belirsizliği sürüyor

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, fındık fiyatlarına ilişkin, 'Öncelikle yapılması gereken fındık alımının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden değil, devletin fındık üreticisinin örgütü olan Fiskobirlik üzerinden alım poli...

Üzümde tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı

Manisa'da 2024 yılı Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm tahmini rekolte çalışmaları tamamlandı.

Bakan Şimşek: 'Büyüme potansiyelimizi artıracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız' dedi.

Şanlıurfa'da yerli karpuzun hasadına başlandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ova karpuzu olarak adlandırılan yerli karpuzun hasadına başlandı. Marketlerde kilosu 10 liraya kadar alıcı bulan karpuzun tarladaki fiyatının ise 2 lira civarında olduğu öğrenildi.

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çiftçinin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 34 bin 884 çiftçiye fide, mazot, ilaç desteğinde bulundu, modern tarıma geçiş amacıyla eğitimler verdi, projeleri hayata geçirdi.

Kuşadası Ticaret Odası elektriğini GES'ten üretmeye başladı

Geçtiğimiz aylarda kendi elektriğini üretmek için çalışma başlatan Kuşadası Ticaret Odası'nda, hizmet binasının çatısında kurulumu tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) üretime başladı.

Türkiye'de sadece Sivas'ta üretilip tamamı yurt dışına satılıyor

Sivas'ın önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan ESTAŞ, ürettiği motor blokların tamamını ihraç ediyor.

EGO'dan tasarruf hamlesi: Otobüslerin bakım ve onarımı kendi özkaynaklarıyla karşılanıyor

EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulunan otobüslerin bakım ve onarımı 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü içinde bulunan kendi atölyelerinde yapıyor. Bu sayede otobüslerin bakım ve onarım maliyetleri düşerken EGO, hem önemli miktarda tasarruf ediyor h...

Yeni Renault Kangoo Multix satışa sunuldu

Nisan ayında satışa sunulan Yeni Renault Kangoo E-Tech ve Yeni Renault Kangoo Van'ın ardından, Renault ticari ailesinin yeni amiral gemisi Renault Kangoo Multix de aileye dahil oldu.

Başkan Altay: 'Lavanta desteğiyle hem bölge turizmine hem de çiftçimize katkı sağladık'

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Güneysınır'da alternatif ürün olarak dikimi yapılan lavantanın hasadına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi kadın pide ustası yetiştiriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin 'Yerinde öğreniyoruz' projesi kapsamında Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi'nde açılan gastronomi mutfağında kursiyerlere pide yapımı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Gençlerin fikirleri bu merkezde hayat buluyor: Hem araştırıyor hem de üretiyorlar

Çorum'da Hitit Üniversitesi tarafından son teknoloji ile kurulan atölyede öğrenciler yenilikçi iş fikirleri ve projelerini hayata geçirebiliyor.

Olumsuz hava şartları bal verimini olumsuz etkiledi

Çankırı'da yaz mevsiminde etkili olan olumsuz hava şartları arıların gelişim ve beslenmesine olumsuz yansıması sebebiyle bal üretimi büyük ölçüde düştü.

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.

Antalya turizmine kültür turizmi damgası

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya'daki müze ve ören yerleri, 2024 yılının ilk yarısında 1 milyon 112 bin 261 ziyaretçi ağırladı. En çok ziyaret edilen ören yeri Aspendos Antik Kenti olurken, en çok konuk ağırlayan müze ise M...

Karataş'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı yapım ihalesi gerçekleştiriliyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca yatırım programına alınan Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekom şebekesi yapım işi 12 Ağustos Pazarte...