EKONOMİ

Hepsiburada, drone ile teslimatı test ediyor

Hepsiburada, ana destekçisi olduğu SDN Summit'in ilk gününde üzerinde çalıştığı Drone Teslimatı'nı ilk kez tanıttı. Test uçuşunun yapıldığı alanı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, projeyle ilgili bilgi alarak, başarı dileklerini ...

Mersin Valisi Pehlivan: '2024 yılı başından bu yana 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir'

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR çalışma ve faaliyetlerine ilişkin, bu yıl nisan ayı itibariyle 8 bin 242 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

BEBKA'dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, 'Bugüne kadar ilimizde kırsal kalkınma için 35 projeye yaklaşık 2024 yılı rakamlarıyla 112 milyon TL hibe desteğimiz oldu' dedi.

Akçakoca ve Ereğli ekonomisi masaya yatırıldı

DÜZCE – Düzce'nin Akçakoca ilçesi ve Zonguldak'ın Ereğli ilçelerinde turizm sezonu öncesinde ekonomik veriler Akçakoca Kaymakamlığında konuşuldu.

ATO Başkanı Baran: 'Ülkemizin ihracatında, e-ihracat yüzde 1,5'luk paya sahip'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Ülkemizin ihracatında, e-ihracat yaklaşık yüzde 1,5'luk bir paya sahip. 2028 yılı itibariyle de ülkemizin hedefi bu rakamı yüzde 10'lar seviyesine ulaştırmak' dedi.

'Hanak Tel Peyniri' coğrafi işaret tescili aldı

Ardahan tel peyniri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi.

Türk Telekom Ventures'ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar

Girişimlere verdiği desteği bir üst seviyeye taşıyarak 2018 yılında Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures'ı kuran Türk Telekom'un, bugüne kadar yatırım yaptığı girişimlerin değeri 190 milyon doları buldu.

Elazığ'da örtü altı çilekte ilk hasat

Elazığ'da örtü altında yetiştirilip 10 ay hasadı yapılan çilek bahçesinde yılın ilk hasadı başladı.

Türk şirketlerin Körfez ülkeleriyle iş birlikleri devam ediyor

King Royal Holding, Birleşik Arap Emirlikleri'nde inşaat anlaşmaları imzaladığını ve anlaşmaların 200 milyon doların üzerinde olduğunu açıkladı.

Üreticilerin ihtiyaçları anketle tespit ediliyor

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi' anketi ile üreticilerin ihtiyaçları tespit ediliyor.

Aksaray'daki küçük Adana'da geçim seracılıktan

Aksaray'ın merkeze bağlı bin 300 nüfusa sahip Gücünkaya köyünde yaşayan köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor.

Devlet desteğiyle kurdukları çiftlikte 'hanım ağa' oldular

Osmaniye'de kadın girişimciler, kooperatif aracılığıyla devletten aldıkları hibe desteğiyle kurdukları büyükbaş hayvan çiftliğinde aile ekonomisine katkı sağlıyor.

TZOB Başkanı Bayraktar: 'Buğdayın maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 arttı'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında artarak kilogramı 10 lira 87 kuruş olarak tespit edildi' dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Evliliklerin 500 milyar liralık ekonomi oluşturması bekleniyor'

Bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi...

Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 2. olağan toplantısına uzaktan bağlantıyla başkanlık etti.

KUTO'da katılımcılara internet üzerinde ürün satışı tanıtıldı

İnternet üzerinden ürünlerin anlatıldığı seminer Kuşadası Ticaret Odası'nda yapıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Türkiye'de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye'de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor' dedi.

Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu'ndan ilk ziyaret

Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında imzalanan iş birliği protokolü ile oluşturulan 'Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu' ilk ziyaretini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'ya gerçekleşti...