SİYASET

Yerel seçim için kritik gün! Aday listelerinde bugün son gün

31 Mart yerel seçimleri için sayılı günler kaldı. Bugün 17.00'ye kadar aday listeleri YSK'ya teslim edilecek.

Memleket Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı

Memleket Partisi, aralarında Samsun'un da bulunduğu 11 büyükşehir belediye başkanı adayını açıkladı.

Seçmen listeleri askıdan iniyor!

Türkiye, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere kilitlendi. YSK, seçim takvimini belirledi. Askıya çıkan seçmen listeleri yarın indirilecek.

Halit Doğan'ın ilk açıklaması 'Vira bismillah' oldu

Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Halit Doğan, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Doğan; 'Vira bismillah' dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir adayı Halit Doğan kimdir?

31 Mart Yerel seçimleri için AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Halit Doğan kimdir, nerelidir?

Erdoğan; 'Samsun Büyükşehir adayımız Halit Doğan'

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Halit Doğan'ı resmen açıkladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkan adayını Halil Doğan olarak ...

Erdoğan'ın açıklayacağı isimler belli oldu! İşte Samsun ve diğer iller için açıklanacak isimler

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkan adaylığını Halil Doğan'a tebliğ ettiği öğrenilen AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan'ın Samsun dahil birçok il için açıklayacağı başkan adaylarının isimleri belli oldu. Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açıklayacak!

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'un da içinde olduğu bugün 11'i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Yerel Seçim takvimi yayımlandı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim takviminin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.

YSK'dan iki önemli karar: Misafir seçmene son!

Yapılan düzenlemeyle büyükşehirlerden, akrabaları için oy kullanmak için memleketlerine 'misafir seçmen' olarak gitmek isteyenlerin önü kesilmiş oldu.

CHP'de başkan adayları 21 Aralık'ta mı açıklanacak?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 21 Aralık Perşembe günü gerçekleştireceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları ile Samsun Büyükşehir Belediyesi ve açıklanmayan ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı ifade ediliyor.

Son 7 ayda 600 milletvekilinden 61'i partilerinden istifa etti

14 Mayıs Genel Seçimlerin ardından geçen 7 aylık süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisine seçilen 600 milletvekilinden 61'i istifa etti.

Meclis'te Saadet-Gelecek grubu düştü

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet-Gelecek grubu düştü. Bir siyasi partinin Meclis'te grup kurması için en az 20 milletvekili olması gerekiyor.