Olcay Köseoğlu

Kıymetli Bir Üç Puan Daha

Olcay Köseoğlu

Öncelikle ikinci yarının 6 haftasını geride bıraktık ve dönüp tabloya baktığımızda 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 11 puan toplayan bir Samsunspor çıkıyor karşımıza. Bu 6 haftalık periyotta 2 tane şampiyon adayı ile olan maçlarımızı da atlatmış bulunuyoruz. Şimdi önümüzdeki 6 haftalık periyota bakacak olursak ya direkt rakiplerimiz ile ya da o potaya aday potansiyel rakipler ile oynayacağız. Bana kalırsa önümüzdeki 6 haftalık periyot geride bıraktığımız 6 haftadan daha önemli olabilir. Bunun birinci sebebi ligin boyunun giderek kısalması ikincisi ise bu maçlardan birçoğunun tabiri caizse 6 puanlık maçlar oluşudur.

 Gelelim maça. Samsunspor daha önceki maçlarda gördüğümüz gibi bu maça da oldukça hızlı başladı. Maçın ilk dakikalarına baskı ile başlayan Samsunspor final paslarında ve final şutlarında daha etkili olsa belki de erken bir golle maça başlayabilir idi. Samsunspor maça hızlı başlayınca rakip takım kalecisinin daha 3. dakikada kale vuruşunu geç kullanarak oyunu soğutmaya çalıştığına şahit olduk. İlk yarıda orta sahada zaman zaman pas trafiğini iyi yöneten bir Samsunspor izledik. Fakat üçüncü bölgede üretimde zorlandık diyebiliriz. Buna rağmen dakikalar 11'i gösterdiğinde Emre'nin sol kanattan kestiği ortaya Holse güzel bir ön direk koşusu yaparak bizleri heyecanlandırdı ise de maalesef golle sonuçlanamadı. İlerleyen dakikalarda biraz hızı düşen Samsunspor fazla pozisyona giremediği gibi rakibe de çok fazla pozisyon şansı vermedi. Her iki takım açısından da ilk yarı daha çok mücadele ile geçti diyebiliriz. Ofsayttan yediğimiz gol dışında rakibe pek pozisyon vermedik. Fakat ofsayt olsa da yediğimiz gol de orta alan oyuncumuzun yanlış pozisyon alması ardından rakibin topu ıska geçmesine rağmen yine de savunma oyuncularının müdahale edememesi sadece şanssızlık ile açıklanacak bir şey değil.  ilk yarıda dikkatimi çeken bir diğer hususta duran topları maalesef etkisiz kullanışımız. Önümüzdeki maçlarda duran toplarda daha etkili olmamızı bekliyorum doğrusu. Bu ligde duran toplar oldukça önemli çünkü.

Maçın ikinci yarısı başladığında ilk yarıda dikkatimi çeken bir özellikten golü bulduk. Daha önceki maçlara göre takımın ileriye çıkış hızı benim dikkatimi oldukça çekti. Aşırı derecede süratli oyuncularımız yok belki. Fakat kendi sahamızda rakipten topu aldıktan sonra çıkış hızımız diğer maçlara nazaran oldukça iştahlı oldukça hızlı idi. Ve golü de seri bir pas trafiği ile hızlı geçiş oyununda çok güzel bir dakikada bulduk. Golü bulduktan sonra topu daha fazla rakibe bıraksak dahi rakibe çok pozisyon vermedik. Ceza sahası dışından denedikleri birkaç şut ve bir yan top dışında pek pozisyona giremediler. Zaten bu pozisyonlarda öyle net pozisyonlar değildi.

Yeni transferleri ilk kez sahada izledik ve net olarak takımın mücadeleci oyun anlayışını benimsemişler. Gerek Raman gerek Muja takım savunmasında geriye gelip takıma yardımcı olma konusunda hiç yabancılık çekmedi desek yeridir. Muja ve Raman için bir şeyler söylemek her ne kadar erkende olsa, her ikisinin de kumaşının kaliteli olduğunu söylemek mümkün. Raman'ın sahadaki duruşu ve oyunu okuyuşu benim oldukça hoşuma gitti. Futbolu iyi bilen bir oyuncuyu izlettirecek izlenimi bıraktı bende. Muja ise daha şehre geleli çok kısa bir zaman olmasına rağmen skora katkı yaparak güzel bir başlangıç yaptı. Aslında her ne kadar iki golün asistini Holse yapmış olsa da ikinci golde Raman'ın hakkını vermek lazım, öyle bir yerde öyle güzel bir pas attı ki ona da bir asist yazılsa hakkıdır. Holse demiş iken ona da hakkını teslim etmek gerekiyor. Yaptığı iki asist dışında, araya ve ön direk koşularının yanı sıra savunmaya yardım etmesi ve ileri uçta takımın yaptığı baskıya destek vermesi ile iyi bir doksan dakika çıkardı diyebiliriz.

Özet olarak takımın mücadele gücü ve takım halinde hareket etme yeteneği her geçen gün iyiye gidiyor diyebiliriz. Fakat bu kadar güzel şeylere rağmen bir maç kazandık sadece. Ligde puan tablosu oldukça karışık her an her şey değişebilir. Bir hafta kazandığınızda, geldiğiniz sıralama ertesi hafta tepetaklak olabilir. O yüzden tedbiri elden bırakmadan hocamızın Alman disiplini ile maç maç ilerleyerek hareket etmekte fayda görüyorum. Güzel oyun, güzel mücadele güzel bir üç puan. Fakat artık bu maç geride kaldı önümüzdeki 6 puanlık maça çok iyi hazırlanıp oradan da güzel sonuçlar ile dönmek temennimiz.

Son olarak hafta içi olmasına rağmen stadyumda güzel bir atmosfer oluşmasında ve takımına itici güç olan bütün taraftarlarımıza tek tek teşekkürlerimi sunuyor haftaya görüşmek dileğiyle diyorum.