Olcay Köseoğlu

Yeni Hoca, Yeni Oyun ve Bir Puan

Olcay Köseoğlu

 

Milli takım arasından sonra ve hoca değişikliğimizden sonra ilk maçımıza çıktık. Bu arada ufakta olsa bir kamp dönemi geçiren takım, daha önceki haftaları göz önünde bulundurduğumuzda daha derli toplu bir görüntü çizdi diyebiliriz. Takımdaki göze çarpan ilk etkenlerden birisi bana göre daha bir takım görüntüsü çizmesi. Defansif yönde çok fazla pozisyon vermeden maçı bitiren takımımız ileride de oldukça istekli idi. Fakat pozisyon üretmekte yine zorlanan bir görüntümüz vardı. Buna rağmen girdiğimiz pozisyonlarda bir tık daha etkili olabilseydik maçtan üç puan ile ayrılabilirdik.

Hafta içi yeni hocamızın belirttiği gibi belki takımın zamana ihtiyacı var. Fakat zaman kadar bir üç puanda bizlere ilaç olacaktır. Takımın öncelikle mücadele gücünü bu maçta oldukça iyi buldum. Takım olarak isteklerin yönünü belirlemiş görünüyoruz. Özellikle top rakipte iken yapılan ön alan baskısı oldukça etkili oldu bu maçta. Takım halinde sahaya dağılma, alan kapatma ve ön alan baskısı bu sezon çok fazla görmediğimiz bir durum olduğu için benim hoşuma gitti diyebilirim. Bunların yanında maçın ritmini git gide arttırıp rakibi bunalttığımız dakikalarda olmadı değil. Fakat burada benim gözüme çarpan eksiklik ileri uçtaki organizasyon. İleri uçta biraz daha organize olup, yaratıcı ataklar yaparsak gelişen oyunumuz ile üç puanlara ulaşabileceğimiz kanısındayım. Bir de ileri uçta girdiğimiz pozisyonlara baktığımda oyuncularımızın biraz acele ettiğini gördüm. Bulunduğumuz konum itibariyle herkes bir an önce sonuca gitmek istiyor elbette. Stres seviyemizi biraz aşağıya çeker isek bu pozisyonları daha olumlu sonuçlandırabiliriz bence. Bunun dışında kanat organizasyonlarımızı biraz daha arttırıp belki sıfıra inmeyi ve o bölgeden gelecek tehlikeleri arttırır isek hücum oyuncularımızı daha fazla pozisyona sokabiliriz. Hücum oyuncularımız demişken Ercan'a bir parantez açmakta fayda var. Sırtı dönük pozisyonlarda oldukça iş yaptı ve hava toplarında nerede ise rakibe hiç şans tanımadı. Takımın ivme kazanması ile takıma daha fazla katkı verebilecektir diye düşünüyorum. Bu maçta Holse ve Tait biraz etkisiz göründü. Holse yine oyuna dahil olmaya çalıştı. Fakat diğer maçlara göre biraz daha etkisizdi diyebiliriz. Biraz daha çizgiye yakın oynaması belki bu performans düşüşünde etkendir. Tait ise oyuna çok dahil olmadı gibi göründü, ilk hafta çıktığı maçtaki Tait performansını bu maçta sergileyebilse idi belki çok daha etkili olabilirdik. Orta sahanın bir diğer ismi Bennasser ise on birde başladığı maçta kötü oynadı diyemeyiz. Fakat takımın geneli için bu performansların üstüne çıkmamız lazım ki daha etkili bir futbol ile üç puana ulaşalım. Bu kadar bireysel performanslara değinmiş iken Emre ve Marius'a da bir parantez açalım. Marius'un bana göre oyun içinde biraz daha devamlılığı yakalaması lazım, oyunda bölüm bölüm kopmalar oldu gibi onun adına. Sürekli oyunun içinde kalmalı ve daha fazla gol pozisyonuna girmek için gol bölgelerinde pozisyonu koklayıp, kovalamalı. Emre diğer maçlara nazaran performansını arttırmış görünüyor. Önceki maçlarda da yaptığı baskıyı bu maçlarda daha fazla top çalarak bizlere gösterdi diyebiliriz. Bunun yanı sıra ekstra gayret ve üretkenliği oldu diyebiliriz. Bunları biraz daha fazla yapmaya başladığında takımın skor yapmasında önemli katkıları olacaktır. Defans hattı ise gayet çalışkan ve istekli idi. Bu maçta olduğu gibi önümüzdeki maçlarda da az pozisyon vermek temennimiz.

Son olarak birkaç bir şey söylemek gerekirse, takımda evet farklılık var. Oyun, istek, az pozisyon verme, ön alanda basma gibi birçok yenilikten bahsedebiliriz. Fakat yeterli mi, elbette değil. Daha fazla çalışıp, daha fazla isteyip, bu süreci iyi geçirir isek, neden güzel şeylerden konuşmayalım. Bulunduğumuz konum itibariyle şu an için en çok ihtiyacımız olan şey üç puan ve bunun içinde en önemli unsur çalışkan olmak.