Olcay Köseoğlu

İyi Oyun Kötü Sonuç

Olcay Köseoğlu

Bir haftayı daha maalesef puansız kapattık. Fakat bu demek değil ki işler burada sona erdi. Önümüzde uzun bir maraton var ve oynadığımız oyunun devamlılığını sağladığımız zaman işler belki de bambaşka bir yere evrilecek. Pazar günü Beşiktaş'a karşı oynanan oyun diğer haftalarda da devam ederse muhakkak bunun karşılığını alacağız diye umuyorum. Takımın form tutması belki biraz geç ve güç oldu. Fakat bunu avantaja çevirebilmek biraz bizim elimde biraz da aldığımız sonuçların elbette. Ligde diğer takımlara baktığımız zaman özellikle sezona hızlı başlayan takımların form olarak düşüşleri gözle görülür bir hal almaya başladı. Bunun akabinde Samsunspor puan olarak kötü bir konumda olsa dahi oynanan oyunun iyiye doğru evrilmesi, galibiyetleri getirebilir. Benim temennim o yönde en azından.

Maça dönecek olursak aslında en az bir puanı hak edecek bir oyun ortaya koyduğumuzu söyleyebiliriz. Fakat futbol sonuca dayalı bir oyun olduğu için sizin ne kadar iyi oynadığınızın pek bir önemi yok. Yine de takımın verdiği reaksiyon hiçte göz ardı edilecek bir durum değil bana kalırsa. Takımın iştahı, sürekli oyunun içinde kalması, bardağın dolu tarafında görmemiz gerekenlerin başında geliyor. Girdiğimiz pozisyonların yanı sıra final paslarında da biraz daha etkili olursak ilerleyen haftalarda rakiplere daha sıkıntılı anlar yaşatabiliriz.

Peki iç sahadaki bu oyun Samsunspor'un ligde kalmasına yeter mi? İşte bu düşülmesi gereken hususlardan bir tanesi. Bu haftaki maçta şunu gördük ki Samsunspor kendi sahasında buraya gelen her takıma baskı kurabilir ve kazanacak bir oyun oynayabilir. Fakat bu iç saha performansı yeterli olur mu ligde kalmaya derseniz, bana göre yetmez. İç sahada çok iyi olsanız dahi bazen kazanamayabilirsiniz, bu hafta olduğu gibi. O yüzden deplasmanda oynanacak oyun ve alınacak her puan çok çok önem taşımaktadır. Son deplasman maçına dönüp baktığımızda ve bu hafta oynanan oyuna baktığımızda aralarındaki farkı görebiliyoruz. Puan tablosundaki konumumuza baktığımız zaman deplasmanda da bizlere puan ya da puanlar getirecek oyunları bulup oynamamız şart. Bu maçta olduğu gibi içeride oynadığınız iyi oyunun karşılığını bazen alamayabilirsiniz, futbolun doğasında olan bir şey bu.

Öncelikle dün akşamki maç başta olmak üzere öyle ya da böyle kaybettiğimiz puanları geride bırakıp önümüze bakmaya devam etmeliyiz. Kaçan puanlar kaçtı artık, onlara dert yanıp alacağımız puanlardan olmayalım. İleriye bakıp oraya odaklanmakta her zaman fayda vardır. Son olarak şunu söyleyebilirim ki kaliteli oyunumuzda istikrar sağladığımız takdirde ligde yenebileceğimiz birçok takım bulunmakta. Son maç bunun bir göstergesi idi sadece. Şu ligde bir şeylerin değişmesi için sadece ihtiyacımız olan şey galibiyet serisi yakalamak. Alt sıralardan kurtulmanın formülü üst üste alınacak galibiyetler. Haftaya temennim daha güzel bir sonucun üstüne konuşmak.