Olcay Köseoğlu

Oraya Bir Üç Puan Daha Rica Edeceğim...

Olcay Köseoğlu

Muazzam bir haftayı geride bıraktık ve Samsunspor Süper Lige şampiyon olarak çıktı. Ama ne şampiyon... Ülkemizde iki bayram bir arada kutlanırken Samsunspor bizlere üçüncü bir bayramı yaşattı resmen. Şahane bir atmosferde sahaya alkışlar eşliğinde giriş yapan takımımız, bu ligde neden Samsunspor şampiyon oldu bizlere ve tüm rakiplere bu maçta bir kez daha hatırlattı ve gösterdi. 

Samsunspor maça öyle bir ciddiyet ile başladı ki. Sanki bir üst lige çıkmayı garantilememiş, ligin sonlarına doğru hala yarışın içindeymiş gibi muazzam bir profesyonellik örneğinin yanı sıra bu takımın şampiyonluğu ne kadar istediğini de bir kez daha gösterdi. Yıllardır Türk futbolu o kadar alışmış ki yarışı garantileyen bir takım ya da havlu atan bir takım görünce rahat ve biraz da zevksiz maçlar izlemeye. Samsunspor bu alışılagelmişin dışında bir maç oynayınca aslıda Türk futboluna ve Süper Lige nasıl bir kazanım olduğunun izlenimini ufak ufak vermeye başladı. 

Maçın başlaması ile birlikte maç boyunca oyun disiplininden, mücadeleden ve centilmenlikten taviz vermeyen bir Samsunspor gördük sahada. Hüseyin hocanın gelmesiyle beraber yaptığımız en iyi işlerin başında akıllı ve sabırlı oynamak geliyordu. Bu maçta yine akıllı, sakin ama gayet disiplinli bir oyun izledik. İlk kırılma anı ise dakikalar 39'u gösterdiğinde oldu. Zeki sezon içinde birçok kez gördüğümüz ortalarından birini yaparak Mücahid'e güzel bir asist yapmış oldu. Mücahid ise şahane bir kafa vuruşu yaparak takımımızı öne geçirdi ve kilidi açtı. Samsunspor'un öne geçtiğinde çok daha tehlikeli bir takıma dönüştüğüne sezon içinde defalarca şahit olduk. İkinci yarı ise skor avantajını alınca işimiz oldukça kolaylaştı ve 4 gollü bir galibiyet ve 3 puan eşliğinde şampiyonluğumuzu ilan ettik. 

Taraftar yine harikaydı... Maç öncesi ve maç sonrası muazzam görüntüler çıktı yine ortaya. Samsunspor taraftarı verdiği destek ve yaptığı şovlar ile muazzam bir atmosfer oluştururken Süper Lig'deki rakiplerimize de şimdiden göz dağı verdi desek yanlış olmaz galiba. Böyle bir atmosfere gelen her rakip için Samsunspor deplasmanı gerçek bir deplasman olacak diyebiliriz. Şovlar tribün ile sınırlı kalmadı elbette. Şehrin dört bir yanına yayıldı ve Samsun şehri çok güzel görüntülere şahit oldu. 

Peki ya verilen mesajlar...Herkes şunu söylüyor: Çok bekledik...Evet kesinlikle çok bekledik ama bu daha yolun başı ve buna dair çok güzel mesajlar duymak bizleri mutlu etti.  Sadece duymakta değil bu sezon olan, sözcüklere dökülmüş bu mesajların vücut bulmuş hallerini gördük resmen. Geçen süreçte gördük ki herkes kendisine çok güzel dersler çıkarmış ki bugün çok güzel işlere imza attık. Bir takım olarak bir kulüp olarak gerek bu maçta gerek sezon içinde o kadar küçük detaylar oldu ki! O küçük detaylar bizlere çok büyük umutlar verdi... Bunları şu an için çok fazla açmak istemiyorum. Çünkü bu anı bu şampiyonluğu çok ama çok bekledik... O yüzden gün senin günün Samsunspor'lu doya doya yaşa bu şampiyonluğu...