Doğan Atlı

Bir Sıfırdan Büyüktür

Doğan Atlı

Hoca değişikliği ile birlikte Antalya'da milli maç arası yapılan kampın takıma yaradığı kesin. Oyun anlayışı ve saha içinde dağılış, temaslı oyundan kaçmayış, top rakipteyken baskı oluşturma çabası.

Benim gözüme çarpan oyuna pozitif yönde yansıyan unsurlardı.

Tırpan'ı izledikten sonra oyun içindeki oyuncu kalitesinin ne denli farklılık arz ettiğini daha net anladım. Takım içindeki dinamikleri alt alta üst üste koyacak olsam da bazı oyuncularımızın oyun kalitesinin bu lig için yeterli olmadığını anlamak için alim olmaya gerek yok.

İsminin yazılışı ne olursa olsun Muadil Macci'nin kimin neyin muadili olduğunu sormadan geçemeyeceğim. Ercan Kara'nın kumaşı iyi fakat bizim oyun yapımız içinde çok da üretici olamayacağı açık. yeni hocanın gelişi ile birlikte Emre Kılıç'ın daha fazla sorumluluk aldığı da gözlerden kaçmadı, bununla birlikte hem defansif oyuna hem de ofansif oyuna katkı yapması bu maçta ona artı yazar. Oyuna sonradan giren Muhammet de kendisine sunulan şansı pozitif değerlendirse iyi olur. Bu şekilde yapacağı acemice işler sonrasında formayı zor buldurur ona.

Yine gözümden kaçmayan bir detay da Dimata'nın 10 dakikalık oyun içinde dahi yürümesi.

10 dakika için bile poposunu kaldırmayacaksa daha ne iş yapacak ki anlamakta güçlük çekiyorum.

Hakem hakkında konuşmayı çok sevmem, lakin Murat Erdoğan tam tabiri ile ortaya maç yönetmeye çalıştığını gösterirken, kritik takdir haklarında bizi resmen doğradı. Hele altı pas üstünde Macci'nin pozisyonu gözünün önünde direk bileğe müdahale ile net faul gerektirirken pozisyonun yarı penaltı olması ve gol şansının çok yüksek olması nedeni ile mi pas geçti.

Ayrıca kaleciye geri pasın uzaydan dahi görünür netlikte olması gerekirken nasıl olurda saha içinde tarafından görülmemesi nasıl açıklanacaktır bilmiyorum. Bu iki pozisyonun kritikliği direk sonuca etki edebilecek seviye de olduğu için değinmek istedim, yoksa oyun içinde sayısı artacak çok şey konuşulabilir. Lakin biz sahada bırakmış olduğumuz iki puanı bu sayede çok rahat haneye yazabilirdik. Futbol da biraz da top sizi sevecek, bu gün sadece bir pozisyonda bizi sevdi o da kalemizde direk de patlayan topla.  Bu futbol şansı maalesef ki rakip kalede bize gülmedi.

Takımımızın istekli tavrı beni bir nebze olsun umutlandırırken, üretken yapıdaki zafiyet ise endişelendirmeye devam ediyor, Hoca değişiminin ilerleyen haftalarda daha sahaya goller ve puanlar şeklinde döneceği umudu yeşermeye başladı bizlerde.

Bu gün sahadan beraberlikle ayrılmayı hak etmedik açıkçası, net galip gelen taraf biz olmalıydık, fakat saha da ne yaparsanız yapın ki skor tabelasında üstünlük olmayınca 3 puanı vermiyorlar.

Biz ilerleyen haftalara dair daha umutla bakarken, umutlarımızın sebebi olan sizler de bu atmosferi bozmazsınız inşallah.

Hadi gelecek haftaya 3 puan yazmaya var mısınız?