Doğan Atlı

DOST ACI SÖYLER

Doğan Atlı

İçeride oynamış olduğumuz Fenerbakçe SK maçından sonra tam 2 gün bekledim sakinleşmek için , çünkü bazen kalemin ayarı kaçabiliyor duygusallıktan ..

11 yıl sonra lige çıkmışız ve ilk maçı Sivas ile dışarıda oynuyoruz , ilk 15 dakika inanılmaz bir top kullanma yüzdesi ? bravo denilecek kadar ?

2. Hafta içeride 30 binden fazla seyirci önünde rakip Fenerbahçe , takıma bakıyorum Fenere bakıyorum ? 35. Dakikada baskı yemekten bunalmış koşmayı bırakmış , sahada yürüyen , açık vermemek için yırtınan bir SAMSUNSPOR ?

Fenerbahçe takımı ya bizi çok iyi analiz etmiş , yada oyun planları çok iyi tuttu , 3. Bölgede pres yapan bir takım olmuş , kısa toplarla çıkacak takımımızı çıkartmayan , uzun topları bloklayan Fenerbahçe takımı bizi nerdeyse sahamıza hapsetti ?  Takımımız içindeki tüm isimleri tek tek sayacak değilim fakat Fenerbahçe takımı futbolcu seviyesi karşısında takım bütünlüğünü sağlayamadığımız , bazı futbolcularımızın yetkinlik ve teknik kapasitelerinin bu tarz mücadeleye karşı yetmediği açıkça ortaya çıktı ..

Bir çok Fenerbahçe takımı taraftarı ile yapmış olduğum sohbetlerde, SAMSUNSPOR takımını beğendikleri çok mücadele ettiklerini söylediler ? Fenerbahçe taraftarı mücadele eden gol yememek için direnen  ayağına gelen her topu savruk bir şekilde vuran , yediği baskıyı kaldıramayan SAMSUNSPOR takımının mücadelesini beğenebilir , lakin ben SAMSUNSPOR aşığı biri olarak bu kadar ezilmişliği asla kabul edemem , kendi altı pasında ki topu çıkaramayan , eli ayağına dolaşan , rakip futbolcuyu takip edemeyen , hava topunda topa bakmayıp rakibi izleyen.. üzerine gelen rakibinden yürüyerek çalım yiyen bir takım kümesini kabul edemem ..

Bu takımın içinde kimi atarsanız atın, tüm dinamikleri aynı düzeyde tutmadığınız sürece bir diğerinin kapasitesini kullanamayacaksınız ? Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür, en zayıf noktanız üzerinden yiyeceğiniz baskıyı kaldıramaz oradan başlayanı yönetemezsiniz, Fenerbahçe SK maçı Allahtan ki ilk haftalarda oldu ve takımımızın bu lig seviyesi için yeterli kalite seviyesini yakalayamadığını görmüş olduk .

Yeni çıkan takımlar ve ismini zikretmek istemediğim 3-4 takım ile düşmeme mücadelesi vermek istemiyorsak , koltuğumuz da oturup ; futbol oynayan , mücadele eden  ısıran bir SAMSUNSPOR istiyorsak bu takımın acilen bir sağbek , stoper , play makeer, ve 2 forvet ihtiyacı bulunmaktadır ?
Ve bu isimler lig ve üstü standarda olmalıdır ?  çünkü diğerlerini kompanse edebilsin ?

Son paragrafta; Sayın başkan , Sayın Sahip ; PR yapmak isteyebilirsin , ACUN ILICALI , ALİ KOÇ v.s kimle istersen dans edebilirsin , fakat SAMSUNSPOR ve SAMSUN şehri ismini ezemezsin ?
Sahip olmanın sana kattığı değer , senin ona kattığın değer den fazladır , tabi kaldırabilir yönetebilirsen ?