Doğan Kan

BEBEK KATİLLERİ

Doğan Kan

Islak bir Samsun gününde denize doğru ahşap bir masada tavşan kanı çayımı yudumlayıp ta uzaktaki yüreği kabarmış hırçın denizi seyrederken, Karadeniz Filistin'deki olaylara içerlemiş olacak ki sıkıntıdan köpüklü dalgalarıyla kumsalı dövüyordu.

Hayat diye bize dayatılan çileli zaman dilimi gözümün önünden yavaş yavaş akarken bir tarftan da bombalanan, yakılan, yerle bir edilen Gazze'de ölen, parçalanan, kan revan içinde kalmış Filistinli çocuklar gözümün önünde canlanıyordu.

Bizler Vatan denen bedeli kanla alınmış bu kutsal topraklarda huzur içerisinde çayımızı yudumlarken, bombalanan, yakılan, yıkılan yerle bir edilen Gazze şehrinin bir lokma ekmeğe, bir yudum suya, ışığa, ilaca, morfine muhtaç masum halkı çaresizce sağa sola koşuştururken tepelerine İsrail füzeleri yağıyordu.

Şımarık İsrail, bir taraftan büyük ağabeyine güvenerek tüm hazırlıklarını tamamlayıp daha önceleri döverek, söverek, zorbalıkla Filistin'den aldığı topraklarını biraz daha genişletmeye hazırlanıyor, müslüman devletleri ise bu duruma seyirci kalarak İsrail'in barbarlıklarını bile kınayamıyordu.

 

Ta uzak diyarlardaki Amerika, İngiltere, Kanada kan kusan savaş gemilerini çoktan Akdeniz'in açık mavi sularına yolladılar bile.

Bu güçlü devletlerin derdi öldürülen müslüman bebekleri ve Gazze'den alınacak kara parçası olmadığına göre, bu ülkelerin derdi Doğu Akdeniz'de bulunan zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine bir an önce konmaktır.

Bir Türk vatandaşı  olarak bizim görmemiz gereken şey ise güçlü ülkelerin dertlerinin öldürülen Gazze halkının olmadığı anlamak ve zengin Doğu Akdeniz kaynaklarına çökmek  olduğunu görebilmektir.

2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu bir çalışma yapmış, bu çalışmaya göre Doğu Akdeniz'de 1,7 milyar varil petrol, 3.5 trilyon metreküp doğal gaz rezervi olduğunu tespit etmiştir. Tahmin edilen bu rezevler dünya enerji dengelerini değiştirecek miktarda olmasa da Doğu Akdeniz'den çıkartılacak  olan doğal gaz, bölge ülkelerini biraz olsun nefes aldırabilecek  miktarda olduğu yönündedir.

İşte bu güçlü ülkelerin derdi, leşin tepesinde uçuşan akbabalar gibi Akdeniz de bulunan zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine bir an önce konmak, petrolün ve doğal gazın tepesine çökmektir.

 

Doğan KAN

19 Eylül 2023