Emre Gündem

Hayırdır şampiyonluk maçı mı?

Emre Gündem

Futbola gönül vermiş bir babanın oğluyum Rahmetli babam Ahmet Gündem yıllarca Çarşambaspor’da yöneticilik yaptı. Çarşambaspor’un altın döneminde genel kaptanlık yapmış tam bir Çarşambaspor ve Samsunspor sevdalısıdır.(Tabi ki Galatasaray’ı da unutmamak lazım)

Ben çocukken gördüğüm düğün konvoylarını hatırlamam ama Çarşambaspor’un konvoylarını hatırlarım. Rahmetli babamla hafta sonu parka gittiğimi hatırlamam ama sayısız Samsunspor, Çarşambaspor’un maçına gittiğimi hatırlarım. Babam eve geldiği zaman yenilip yenilmediğimizi yüzünden anlamanız mümkündü. Sadece takımların içerdeki maçlarına değil deplasman maçlarını kaçırmazdı. Çocukluk dönemindeki o coşkuyu gören birisi olarak şehrimizin takımlarının bugün ki geldiği nokta tüm sporseverleri üzdüğü gibi beni de çok üzüyor.

En büyük marka değerimizdir Samsunspor, herkes sahip çıkmalı ve elini taşın altına koymalı. Maddi destek yönetimden beklenmemeli ve bu şehirde yaşayan herkes üzerine düşeni yapmalı. Sadece günü kurtarmak için destek olunmamalı. Taraftarlar zaten her zaman üstüne düşen görevi yapıyor. Geçen hafta sonu şehir dışından gelen misafirlerim bizlerin heyecanını görünce, kendisi de futbolla çok alakalı değil, hayırdır şampiyonluk maçı mı? Sorusunu sordu.

Samsunspor taraftarı ve stadımız süper lige hazır. Süper lig için bir takım hazırlanmalı ve büyük taraftara şampiyonluk yaşatılmalı. Yönetime tüm siyasiler ve Samsunlu işadamları tam destek vererek bu sıkıntılı dönemin atlatılması sağlanmalı. Tabi ki eski başkanlar da üzerine düşen fedakarlığı yapmalılar maddi, manevi. Tüm siyasiler ve işadamları birlik olmadan ve maddi sıkıntıları aşmadan bu takımları şampiyon olma şansı yok gibi gözüküyor. Taraftara gelince, onlar zaten her zaman gönüllerin şampiyonu.