Emre Gündem

Şarbon Bizi Teğet Geçer

Emre Gündem

Son günlerde güzel ülkemde hiç sıkıntı yokmuş gibi birde şarbon hastalığı ile ilgili dedikodular yayılmaya başladı. İnşallah yayılan sadece dedikodudur, hastalıkta herhangibi bir yayılma yoktur. Et yemeyin diye mesajlar yayılıyor, ses kayıtları yayınlanıyor ama insanlarda bakalım et alacak durum var mı?

Kurban Bayramı yeni oldu, insanlar kurbanlarını kesti, kesmeyenlere dağıttı(inşallah her kesen dağıtmıştır), genel olarak bu sıralar kimse et almıyor zaten, balık sezonu da açıldı ucuz balık ta piyasaya girdi. Kasaplar zaten durumlardan müzdarip, kurbandı, ekonomik krizdi derken birde şarbon vurdu kasapları. İş zaten yok gibiydi şimdi tam bitti.

Marketten, kasaptan aldıkları et ile bulaşacak kesim zaten rahat. Durumlar zaten ortada kimsede ete verecek para yok. Ona zam, buna zam derken ete gelecek zam mı zaten düşünen yok. Kurbandan kalan ile biraz daha gideriz, yemeğe atılan etin gramajını biraz da düşürürüz bir şekilde dünya döner düşüncesi var herkeste.

Bu şarbon sıradan vatandaşı değil de azınlıkta olan zengin vatandaşı vurdu. Mangal başında oturup keyif yaparken düşünecek şimdi acaba şarbon var mı, kendimizi riske atmayalım diye. İşin aslı şimdi parası olanda güzel bir keyif yapamayacak mangal başında.

Birde whats App da yayılan bir kadın sesi var, kaç kişiden geldi bu kadının ses kaydı. Görümcesi Sağlık Bakanlığında çalışıyormuş, Silivri’de mandırada şarbon varmış yayılmış…. diye devam eden. Gerçekten bu kişinin görümcesi bakanlıkta çalışıp ta meslek sırlarını böyle güzel yayıyorsa ve kaos ortamı yaratıyorsa, ona da gereken ceza kesilmelidir.