Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul TAŞ

Cinsel hazzı artırmanın sırrı

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul TAŞ

Cinsel hazzı artırmanın sırrı beş duyunun cinselliğe aktif olarak eklenmesi ve vücudun beş duyu aracılığıyla uyarılmasına bağlıdır. Cinsellikte duyuları ve duyumları yeniden keşfetmelidir.

Çoğunlukla kişiler cinsellikte sadece cinsel organlarına odaklanırlar, cinsel organların uyarılmasından haz alırlar. Bu davranış haz yelpazesinin sınırlamasına neden olur. Doğru olan beş duyuyu aktif olarak cinsellikte devreye sokma ve haz yelpazesini genişletmedir. Duyular cinsel ilişkide vücudun tamamını aktive ederler ve bütün vücudu haz kaynağına dönüştürler.

Görme duyusu cinsellikte önem arz eder. Bakma veya görme cinsellikte psikolojik ve fizyolojik uyarılmada önceliğe sahiptir. Çıplak vücut, erotik resim, porno film, vücudun belli kısımlarını ön plana çıkartan elbise görme cinsel uyarılmayı başlatır ve devam etmesini sağlar. Görsellik erkek cinselliğinde kadına göre daha uyarıcıdır.  Eşlerin gün içerisinde ve cinsel faaliyetlerde kendilerini elbise, iç çamaşırı ve farklı takılarla görsel olarak çekici ve uyarıcı sunmaları önemlidir. Cinsel ilişkinin geçtiği ortamın rengi, ışığı ve farklı aksesuarları görsel uyarılmayı destekler.

Dokunma duyusu cinsellikte hazzı artıran diğer önemli bir konudur. Görselliğe göre daha mahremdir. İki vücudun bir birine temas etmesi aşırı uyarıcıdır. Eşler bir birinin vücutlarına dokunmaya zaman ayırmalıdırlar. Erkek kadının bütün vücudunu okşar. Sonra kadın erkeğin bütün vücudunu okşar. Dokunma ve okşama karşılıklı olarak birbirlerinin vücudunu ve haz kaynaklarını keşfetmeye izin verir. Cinsel uyarılma ve haz bütün vücuda yayılmış olur. Cinsel ilişkide geçen zaman artar, alınan haz daha derinden hissedilir.

Koku duyusu cinsel etkileşimde etken rol oynamaktadır. Her bireyin hem vücut hem de cinsel organlarına özgü kokusu vardır. Cinsel ilişki sırasında terleme ve vücut ısısındaki artışa bağlı olarak koku daha fazla hissedilir. Vücut kokusu karşı tarafı uyarıcı etkiye sahip olabileceği gibi iticide gelebilir. Cinsellik öncesi alınan duş vücut kokusunun daha saf alınmasını sağlar. Günümüzde parfümler vücut kokusunu gizlemekte ve yapay bir uyarıcı etki sağlamaktadır. Vücudun terlemeye bağlı kokusunu bastırma amaçlı kullanılan parfümler uzaktan etkili olsa da vücut vücuda temas ettiğinde ter kokusu rahatsız edebilir. Uygun olan vücudu temizleyerek kendine has kokusunu veya parfümle desteklenmiş kokusunu cinsel aktiviteye eklemek gerekir.

Tat duyusu cinselliğe farklı bir boyut katar. Cinsel yakınlaşma öpüşmeye ve karşılıklı olarak vücutla dudakların temas etmesine izin verir. Karşı tarafın vücuduna has tadı ve kokusu ağızla hissedilir. Cinsellikte ağız teması cinsel etkileşimden alınan hazzı pekiştirir. Dolayısıyla vücudun ve cinsel organların temiz olması tercih edilir. Hijyenden yoksun bir vücut ve ağız diğeri için itici ve tiksindirici gelebilir. Cinsellikte vücut ve ağız bakımı önemlidir.

İşitme duyusu cinsellikten alınan hazda etkilidir. Cinsel ilişki öncesi karşılıklı konuşma, sesini erotik olarak kullanma, cinsellik sırasında eşin kulağına erotik fısıldama, cinselliğin yaşandığı ortamda duyulan romantik müzik gibi örnekler cinsel ilişkinin kalitesini ve cinsellikten alınan hazzı artırır.

Cinsellik yaşayan çiftlerin beş duyuyu etkin kullanmaları onların çift ve cinsel hayatlarını pozitif olarak pekiştirir.