Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul TAŞ

Erkekler neden fahişelere gider?

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul TAŞ

Fahişelik para karşılığında verilen ve duygusal angajmanı olmayan seks hizmeti olarak tanımlanır. Farklı Avrupa ülkelerinde yapılmış araştırmalar fahişelere giden erkeklerin çoğunlukla evli ve gelir durumu iyi olan erkekler olduğunu ortaya koymaktadır. Klinik gözlemlere dayanarak ülkemizde benzer durumun olduğunu söyleyebiliriz. Yine ülkemizde batı ülkelerine göre ilk cinsel deneyimlerin çoğunlukla fahişelerle yaşandığını ve toplumun daha geniş bir kesiminin genelevden hizmet aldığını söyleyebiliriz.  

Fahişlerle cinsellik yaşamayı cinsel bağımlılık, psikiyatrik bozukluklar ve dini-kültürel çerçeve dışında ele alarakneden erkeklerin fahişlere gitme eğilimi ortaya koyduklarını irdelemek gerekir.

İlk olarak fahişelere giden erkeklerin daha fazla cinsel ilişkiye girme isteği duyduklarını söyleyebiliriz. Dolayısıyla fahişeler bu erkeklerin cinsel ilişki ihtiyacına hızlı cevap verirler. Kısa zamanda çok sayıda fahişeden cinsel ilişki satın alabilirler. Aynı zamanda farklı yaş ve etnik kökenden fahişlerle birlikte olarak erkekliklerini, cinsel iktidarlarını test edebilir, farklı cinsel hazlara erişebilirler.  

Diğer bir faktör karşılıklı angajman ve mecburiyet olmamasıdır. Erkek parasını öder ve fahişe cinsel ilişkiye izin verir. Aralarında hiçbir borç yükümlülüğü kalmaz. Özellikle erkeklerin evliliklerini tehdit eden bir durum söz konusu olmaz. Belki Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde fahişelere giden erkeklerin çoğunlukla evli olmalarının nedeni budur. Bazı erekler bir kadınla birlikte yaşamayı bağımsızlığının kaybı olarak yaşar ve fahişelerle seks yaşamayı bağımsızlık olarak görür.Fast food gibi seks tüketmeye devam eder. Erkek için cinsel performans mecburiyeti yoktur. Erkek seks alıcısı konumunda olup fahişenin performans ortaya koyması gerekir.

Eş, sevgili veya cinsel partner bulamama, yalnız yaşama veya utangaçlık fahişeye gitme nedenlerindendir. Erkek kadınlarla yakınlaşma ve cinsel ilişkiye girmekte zorlanabilir. Fahişe inisiyatif alır ve erkeğin cinsellik yaşamasına yardımcı olur. Özellikle fizik olarak kendilerini beğenmeyen erkeklerin fahişelere gitme olasılığı daha yüksektir.

Erkeğin cinsel ilişki isteğinin eşi tarafından tam olarak karşılanamaması erkeğin fahişeye yönelmesine neden olabilir. Eşin cinselliği reddetmesi, az sayıda cinsel ilişkiye girmesi, erkeğin eşiyle yaşadığı cinsel ilişkiden tatmin olmaması, hamile veya hasta olması erkeğin fahişelerden seks satın almasına neden olur.  Fahişe erkeğe sınırsız seks imkânı sunar. Bu erkekler evliliklerinden vazgeçmeden cinsel ilişki ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar.

Önemli nedenlerden biride erkeğin sıra dışı fantezileri veya cinsel ilişki beklentilerinin olmasıdır. Erkek bu fantezilerini ve beklentilerini eşine söyleyemez veya söylese de eşi kabul etmez.  Kadının yüksek topuklu ayakkabıyla sevişmesi, fahişe gibi mini etek giymesi, aynalara bakarak sevişme, sado-maso ilişki gibi parafilik oyunlar veya anal ve oral  seks örnek olarak verilebilir. Erkek kendi eşiyle olan cinsel hayatına entegre edemediği parafilik oyunları sıra dışı cinsel etkileşimleri fahişelerle gerçekleştirmek ister.   

Erkeklerin fahişelere gitme motifleri ne olursa olsun fahişe erkeğin bütün beklentilerine göre seks sunan biri olarak görülmektedir. Fahişeliğin insanı boyutu sorgulanması gereken diğer bir konudur.

Yrd.Doç.Dr.Ertuğrul Taş, Klinik psikolog/Cinsel terapist