Samsun Son Haber

ERKEĞİN KALBİNE GİDEN YOL

Samsun Son Haber

Kadınlar size sesleniyorum, işi, gücü, sıkıntıları, uğraşları bırakıyorsunuz. Bugün çok önemli işimiz var, erkeğin kalbine gidiyoruz.

Bu sözü ilk söyleyen kişiyi çok merak ediyorum. Acaba hangi erkeğin kalbinin yolunu bulmuş gitmiş ve bizlere yol tarifinde de bulunmuş?

Erkeğin kalbine giden yol mide demiş, sağ olsun bizi aydınlatmış.

Bu söze ve tavsiyeye istinaden uzun bir süre bu yolu bulma çalışması yaptım, deneyimledim.

Sizlere deneyimlerim sonrası tecrübelerim ve aldığım sonuçlardan bahsetmek istiyorum. Marsa gidebilirsiniz, aya çıkabilirsiniz fakat erkeğin kalbine giden bir yol olmadığı için gidemezsiniz.

Özellikle de erkeğin kalbine giden yol güzergâhı olan mide var ya, yanlış bilgi.
Mideden sadece boşaltım sistemine gidiliyor ve oradan da sonuç herkesin bildiği şey. Denemeyin bile.

Ben denedim; çeşit çeşit yemekler yaptım, bir baktım şef olmuşum hatta yemek tarifleri vermeye başladım. Bu arada adım Ümit usta diye telaffuz edilmeye başlandı.

Gelelim yolunda gittiğim kalbin sahibine, soruyorum yemekler nasıl olmuş? Cevap " iyi, yemek yani" her seferinde bu cevap "iyi, yemek yani" bu cevapla kalp yolunda olmadığımı hatta kalbin bir yolu olmadığını anladım ve her zaman ki gibi bana yine bir aydınlanma geldi.

Yemekle uğraşmamak gerekiyormuş diye.

Ne yapmalıyız? Yoğurda ekmek doğrayıp masaya koymanız yeterli fakat önemli olan, yoğurdun yapım aşamasından masaya geliş süresini öyle bir anlatmalısınız ki Mimar Sinan eseri gibi olmalı.

Yetmez! Yoğurdun mayalanma şeklini mayayı siz icat etmişsiniz gibi yapmalısınız ve gelsin övgüler: 'benim marifetli, hamarat, fedakâr hatunum' diye.

Bu durumu Nusret'in eti gibi yapacaksınız. Yani becerinin yemekte değil, reklam tanıtım ve sunumunda olduğunu görecek bunu da eşlerin gözüne gözüne sokacaksınız.

Beyler yemek lezzetinden pek anlamazlar buna emin olun. Yapım aşamasının zorluğunu yeterince anlatabilirseniz o yemek tattan yenmez hale gelir. Ağa da siz olursunuz paşa da ve bakmışsınız ki herkes memnun.

Denemenizde sakınca yoktur. Ayrıca dip not geçmek istiyorum, yolunuz erkeğin kalbi olmasın.