Op.Dr.Mustafa Çağlar

Sanal Seks Zararlı mı?

Op.Dr.Mustafa Çağlar

1 yıllık evli bir kadınım. Eşim görevi nedeniyle 4 aylığına yurt dışına gitti, birbirimizi çok özlediğimiz için bazı akşamlar sanal seks yapıyoruz. Bu durum evliliğimize ve ileri dönemlerde cinsel yaşantımıza zarar verir mi? Eşimi ve beni başka arayışlara iter mi? Ç.L./ Samsun

Son yıllarda sanal seks dijital dünyada oldukça yaygın kullanılan bir seks biçimi. Artıları kadar eksileri bulunan daha çok sorun yaratan bir cinsel ilişki türüdür. Gerçeklikten uzak tümüyle sahte kimliklerle yaşanan bu tür bir cinselliğin karşılıklı duygu, düşünce ve beş duyuyla yaşanan gerçek bir yakınlığın yerini tutması mümkün değildir.

Bununla birlikte eşler arasında zorunlu nedenlerle uzak kalınan dönemlerde araya soğukluk girmemesi için yapılan sanal seksin ayrı bir yere konulması gerekir. Sizin özelinizde birlikte bir yola çıkmış, aralarında sevgi, saygı ve güven ilişkisi olan bir çiftin geçici erotik paylaşımı söz konusudur. Bu durum paylaşılan özel anların kazayla da olsa başkalarının eline geçmemesi için gerekli güvenlik önlemleri alındığında çift ilişkisine zarar vermez, aksine yeni bir heyecan ve tutku yaratabilir.