Op.Dr.Mustafa Çağlar

Op. Dr. Mustafa Çağlar cinsel konularda sorularınızı yanıtlıyor

Op.Dr.Mustafa Çağlar

25 yaşında 3 aydır nişanlı bir kızım. Bu yaz düğünüm olacak ama ben hiç rahat değilim.

İlk gece konusunda endişelerim var. Şu ana kadar cinsel organlarıma hiç bakmadım, cinsel ilişki nasıl olacak bu konuda hiçbir bilgim yok.

Nişanlıma bu konuda hiçbir şey soramıyorum. Evlenince bu durum problem olur beni bırakır diye korkuyorum. Bu endişelerimden nasıl kurtulurum? P.R./ Tokat

Cinsellik toplumlarda genellikle tabu olarak görülür.Ayıptır, günahtır diyerek  böyle şeyler konuşulmaz.

İyi bir cinsellik her şeyden önce kişini kendini tanımasıyla başlar.Duygu ve düşüncelerini  bilmeyen, bedenini tanımayan birinin de cinsellik yaşaması ve bundan haz alması mümkün değildir. Bu konuda erkekler biraz daha şanslıdır.

Ergenlik döneminin başından itibaren mastürbasyon yoluyla az da olsa kendi bedenlerini ve cinselliği öğrendiği düşünülebilir.

Kadınlar toplumsal baskı, sosyal normlar ve bekareti kaybetme endişesiyle kendi genital bölgelerine yabancılaşmakta her şeyin evlendikten sonra olacağına inanmaktadır.

Bu durum birçok çiftin evliliğinin daha ilk gününden sorunlu başlamasına neden olmakta ve evlilik ilişkisine zarar vermektedir.

Bedeni tanımak için kadının yalnızken ayna karşısında kendi bedenine ve genitallerine düzenli aralıkla bakması, dokunması faydalı olabilir. Ayrıca evlenmeden önce çiftlerin cinsel bilgilendirme almaları uygun olur.