Bilge Adam

Aknelere Ev Yapımı Çözümler

Bilge Adam

Akneler sadece ergenlik döneminde değil her yaştan kişide görülmektedir. Bu olumsuz durumdan kurtulmak için güzellik salonlarının dışında evde hazırlanan maske ya da buna benzer karışımlar oldukça işe yaramaktadır. Doğal malzemeler ile düzenli olarak yapılan maske ve temizleyicilerden kısa sürede olumlu sonuçlar alınmaktadır.Akneoluşumuna yağlı yiyecekler, stres, ölü hücre birikimi, hormonal değişim ve tıkanmış gözenekler neden olmaktadır. Bunun için ilk yapılacak olan uygulama gözeneklerin temizlenmesidir. Genellikle yüz, sırt, boyun, göğüs gibi yerlerde görülmektedir. Zamanında müdahale edilmezse cilt üzerinde koyu lekeler bırakmaktadır.

Ev yapımı formüller çoğunlukla işe yaramaktadır. Aksi bir durum olduğu zaman bir dermatoloğa danışmakta her zaman yarar bulunmaktadır.


Elma sirkesinin anti bakteriyel temizleme özelliği olduğu için gözeneklerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Elma sirkesi ve suyu eşit oranda karıştırıp pamuk yardımı ile cilde sürerek 10 dakika bekletip, durulayarak kullanılmaktadır. Bu karışım haftada 2 defa uygulanırsa büyük fayda sağlanacaktır.

 Limon suyunu da aynı şekilde düzenli olarak cilde uygulayan kişiler büyük yarar görmektedir. Cildi hassas olan kişilerin bu uygulamalarda daha dikkatli davranması gerekmektedir.

Zerdeçal antiseptik özelliğinden ötürü cilde çok fazla yararı bulunmaktadır. Su ile karıştırılan zerdeçal macun kıvamına gelerek lekeli olan bölgeye sürülmektedir. Bu işlemi günde 2 kez yapan kişi kısa sürede bu problemden kurtulmaktadır. Salatalık ve bal gibi maddeler de sivilcelerin tedavisindekiçözüm yolları arasında yer almaktadır.

         

  

Hindistan cevizi ve aloe vera bitkisinin yaprağındaki jel sıvı da zararlı olan hücrelerin iyileşmesinde büyük oranda yardımcı olmaktadır. Metal madde değdirmeden bitkiyi kesip direk sivilcenin üzerine hassas şekilde uygulayanlar bu şekilde de büyük oranda fayda görmektedir. Bitkisel yağların gece kullanılması çok daha hızlı şekilde aknelerin ya da bıraktığı izlerin yok olmasını sağlayacaktır.