Bilge Adam

Borsada Kaybetme Riski Ne Kadardır?

Bilge Adam

           Borsa piyasasında kazanma olanağı olduğu kadar, herhangi bir ters durumda, var olan bütün birikiminizi kaybetme durumunuzda bulunmaktadır. Piyasaya, bu riski göze alarak girmenizde fayda var. Özellikle de, borsa şirketlerinin sunduğu cazip rakamlar, sanki hiç zarar edilmiyormuş gibi düşünmenize neden olacaktır. Bu sebepten dolayı, borsayı ve yapılan işlemleri iyi yönetmek adına, bu piyasayı öğrenmek gereklidir. Bu gibi işlemleri öğrenerek, riski minimuma indirebilir ve profesyonel yatırımcılar gibi işlemlerinizi yürüyebilirsiniz.

`samsunsonhaber` Para Kaybetme Riski

Borsa piyasasında, kazanma olanağı kadar elbette ki kaybetme olasılığı da vardır. Şans oranımız, bakıldığında yarı yarıya gibi görünse de, şans unsurlarının borsa piyasasında yeterli etkide olmadığını bilmek gerekir. Bu nedenle borsayla ilgili iyi bilgi edinilmesi iyi olacaktır. Özellikle de bu piyasanın yapısını en temelden en ileri düzeye, tam anlamıyla kavramalısınız. Piyasa etkileşimlerini, gündemdeki değişimleri takip etmelisiniz. Sonrasında ise uygun gördüğünüz piyasada, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

`samsunsonhaber`Bu Risk Yüksek Midir?

Borsanın yapısı hakkında yeterli bilgiye ve deneyime sahip olmayan yatırımcılar için bu oran oldukça yüksektir. Çünkü yatırım araçları birçok eğilim yönü sebebiyle değişmektedir. Bu sayede piyasa takibi yapabilir ve fiyat analizinde bulunabilirsiniz. Borsacı ne kadar tecrübeli olursa, piyasadan beklentiler o kadar kolay olacaktır. Bu nedenle, gerçek bir hesaba geçmeden önce kendinizi geliştirecek demo hesaplar üzerinden işlemler yapabilirsiniz. Hangi zamanlar içinde, hangi araçlara, hangi fiyatı biçeceğinizi belirleyebilirsiniz. Bu platformun nasıl işlediğini bu sayede anlayabilirsiniz.

Piyasadaki işlemler genelde uzun vadeli işlemlerdir. Sebebi ise, uzun vadede zamana yayarak yapılan yatırımların daha fazla getiri sağlamasıdır.

Borsa piyasasında para kaybetmek istemiyorsanız, seçtiğiniz yatırım araçlarını iyi belirlemeli ve fiyat seviyesini doğru ölçmelisiniz. Böylece alım-satım arasında oluşan farktan size düşen paya sahip olabilirsiniz.

Borsada Kaybetme Riski Ne Kadardır?