Nuran Töre

HER YAŞTA BAKIM..

Nuran Töre

Evet, çok sorulan ve tartışılan konulardan birine daha değinmek istedim sevgili okurlarım. Her yaşta cilt bakımı. İnsan her yaşta bakımlı ve güzel olmak ister J

Sizlere bu zamana kadar hangi cilt tipine hangi bakım yapılır ile ilgili naçizanebilgiler verdim. Bilmelisiniz ki cilt bakımı rutininde cilt tipi kadar yaşın da etkisi vardır.

20’li yaşlarda cilt bakımı;

‘’Yaşlanma” eyleminin insana çok uzak geldiği 20’li yaşlar,yaşlanma sürecini geciktirmek adına en önemli dönemlerden biridir. Özellikle cilde zarar veren güneş ışınları, hava kirliliği ve mavi ekran gibi dış etkenlere karşı korunmak için. Bu amaçla sabah, akşam en temel cilt bakımı rutinini uygulamak kaçınılmaz olur.

Makyaj ve gün içinde terleme sonucu oluşan yağdan, cildi arındırmak adına temizleme, cilde ihtiyacı olan nemi sağlamak ve sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için SPF içeren ürünle nemlendirme ve haftada iki kere cilt tipinize uygun bir bakım maskesi yeterli olacaktır.

30’lu yaşlarda cilt bakımı;

Daha önceki yıllarda cildine yatırımın sonuçları 30 lu yaşlarda kendini göstermeye başlar. Erken yaşta bakım yapmaya başlayan bireyler bu dönemi büyük bir huzurla karşılarken,temel bakım rutinini es geçenler ise ayna karşısında ilk yaşlanma belirtileri olan ince çizgiler ve kırışıklıklar ile yüzleştiklerinde biraz panikliyor.

 Ancak yaşlanma sürecinin daha çok başında olduğundan doğru bir bakım rutiniyle kendinize yeni alışkanlıklar edinmenizi öneriyorum.Cildi ölü deriden arındırmak ve hücrelerin kendini yenileme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak adına haftada bir yada iki kere maske uygulayabilirsiniz.           A ile C vitamini gibi besleyici ve onarıcı etkiye sahip içeriklerden oluşan bir serum bu alışkanlıkların başında geliyor. Ayrıca bu dönemde göz çevresi ve boyun bölgelerini ihmal etmeyin ve dudak kuruluğu içinde önlem alın.

40 ‘lı yaşlar;

Zaman ilerledikçe cilt dış etkenlere karşı daha savunmasız hale gelirken hücre yenilenme sürecinde yavaşlama ve kolejenüretiminde azalma meydana gelmeye başlıyor. Yapılan araştırmalar 40’lı yaşlarda derin çizgi ile leke oluşumunda artış yaşandığı ve cildin sıkılığını, dolgunluğunu,sağlıklı ışıltısını kaybetmeye başladığını gösteriyor.

 Bu sürece karşı önlem almak adına günlük bakım rutinine hücre yenilenme sürecini destekleyen retinol cildi derinden nemlendiren hyloronik asit cildin doğal koruma bariyerini güçlendiren seramityada cilt tonu farklılıkları üstünde etkili niacinamide içeren bir serum yada bakım kremi ekleyebilirsiniz. Böylelikle güçlü bir savunmanın yanı sıra iyileştirme etkisiyle cilde gerekli nemi vermiş olursunuz.

50 li yaşlar;

 Genellikle göz kenarlarında ve ellerde başlayan kırışıklıklar 50 li yaşlara geldiğinde iyice kendini belli etmeye başlıyor. Ayrıca; 50’li yaşlarda ciltte daha fazla kuruma meydana gelir.Cilt dokusu incelir ve daha solgun, daha sarkık bir görünüme sahip olur. Vücuttaki hormonal değişimler ciltte kızarıklara neden olur.

50’li yaşlarda cildi derinlemesine nemlendiren ve kolejen üretimini destekleyen bir nemlendiriciye yatırım yapmak en doğru zaman uzmanların önerisi ile SPH içeren yoğun nemlendirici anti oksidan ve anti-aging serumları kullanın.Akşam için ise temizleyici antioksidan serum ve hücre yenilenmesini destekleyen ürünler tercih edin.

Evet siz her yaştan okurlarım bildiklerimi sizlerle paylaştım umarım bunları dikkate alarak devam edersiniz.

Sağlıklı ve her yaşta bakımlı olmanız dileği ile J