Nuran Töre

CİLT BAKIMINDA DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR

Nuran Töre

BİLMEK YETMEZ; UYGULAMALIYIZ. İSTEMEK YETMEZ, YAPMALIYIZ

                                  -GOETHE-

Cildimize bakım yaparken aslında birçok şeyi yanlış yapıyoruz. İşte doğru bildiğimiz yanlışlar.

 

Daha güzel ve sağlıklı görünmek için cilt bakımı uygularken yaptığımız yanlışlar, yaşlanma ve kırışıklık etkilerinin daha erken ortaya çıkmasına sebep olabilir.

 

Bende sizler için doğru bilinen yanlışları kaleme aldım.

 

1)’’GECELERİ CİLDİME BİRŞEYLER SÜRMEZSEM CİLDİM NEFES ALIR.’’

 

Aslında cildimiz geceleri kendini yeniler, bizimde bu zamandan faydalanmamız gerekir. Yaşlanma karşıtı bakımlarımızı daha çok gece saatlerinde yapmalıyız.

 

2)’’GÜNEŞTEN KORUYUCU ÜRÜNLER SADECE YAZIN KULLANILIR.’’

 

Güneş, her gün doğar ve biz ışınlarından zarar görürüz. Bu yüzden kış aylarında da bizi ultraviyole ışınlarından koruyacak bakım ürünleri kullanmamız gerekiyor. Küçük bir püf nokta düşmem gerekirse kış aylarında kullandığınız koruyucu faktörlü ürünler ile yaz aylarında kullandığımız koruyucu ürünlerin koruma oranları değişmelidir.

 

3)’’YAĞLI CİLT TİPİNİZ VARSA NEMLENDİRİCİ KULLANMAYIN.’’

 

Cildinizin yağlı olması cildinizin en üst tabakasıyla ilgilidir. Yağlı cilt tipleri daha çok sebum ürettiği için parlama olur. Bunu engellemek için temizleme ve nemlendirme ürünleri kullanmalısınız. Eğer nemlendirici kullanmazsanız cildiniz nem sağlamak için daha çok sebum üretir ve daha yağlı cilde sahip olursunuz.

 

4)’’YAZ VE KIŞ AYLARINDA AYNI CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ KULLANILABİLİR.’’

 

Cildimiz mevsim değişikliklerinden dolayı farklı ürünlere ihtiyaç duyabilir. Örneğin: karma ciltler kışın kururken yazın yağlanma yapabilir. Bu yüzden cildinizi öncelikle tanımanız gerekir. Neye ihtiyacınınız olduğunu bilmeniz gerekir. Cildimizin de zaman zaman bir çocuk gibi ilgiye ihtiyacı vardır.

 

5)’’CİLDİMİZ İÇİN SU YETERLİDİR.’’

 

Su cilt temizliğimizin bir parçasıdır. Fakat yeterli değildir. Bulunduğumuz bölgedeki suyun ph değeri cildimize zarar verebilir. Tonik ise cildimizin asit seviyesini normale döndürür ve dengeyi sağlar.        Bu yüzden su başlı başına cildimiz için yeterli değildir. Takviye ürünler tonikler ve besleyici cildi yenileyen serumlarla desteklenirse istediğimiz cildi elde etmiş oluruz.