Sercan Bayram

YENİ HOCA, YENİ UMUTLAR

Sercan Bayram

Yaşanan aksilikler ve kaos ne kadar can sıkıcı olsa da, yolumuza bir şekilde devam ediyoruz. Namağlup durumda olmamıza rağmen en büyük rakibimiz olan Manisa FK’nın muhteşem performansının hala arkasındayız. Takımları bize göre daha oturmuş olanManisa FK’da işler daha tıkırında gidiyor. Hafta başında sözleşme imzalayanErtuğrul SAĞLAM’ın takıma ne gibi dokunuşlar yapacağını zamanla göreceğiz. Bu tarz hoca değişikliklerinde öyle hemen bir şeyler ortaya çıkmıyor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok sonuçta. Hocayla ilgili bir diğer konu ise ceza meselesi. Atlandı mı bilmiyorum ama Hekimoğlu Trabzon maçında bu ceza işi bitebilirdi. Ancak yine de Şanlıurfa maçına denk gelmesi iyi oldu.

 

Şanlıurfaspor’a gelmişken birkaç husustan bahsetmek istiyorum. Takımın durumu ortada ve hiçbir şekilde destek alamıyorlar. Bu şekilde giderse amatöre kadar maalesef inecekler. Benzer durumları, maddi sıkıntıları ve puan silmeleri yaşayan bir takımın taraftarları olarak onları en iyi bizler anlarız. Ancak yine de Şanlıurfa gibi zenginleri ve iş adamları olan bir şehrin bu halde olması çok üzücü. Manisa FK yaGaziantep FK gibi bir yapılanmayla yakında ortaya çıkarlarsa kimse şaşırmasın. Onca yıllık kulüpler saçma sapan yöneticilerin elinde borç batağına sürükleniyor ve maalesef kimse bunun hesabını vermiyor.

 

Maça gelecek olursak, farklı galibiyet herkesin kafasında zaten vardı. Ancak bu maçta bile takımın çok iyi futbol oynadığını söyleyemiyoruz. Elbette böyle nispeten kolay takımlara karşı futbolcuların aşırı motive olmasını beklemiyoruz ama yine de birkaç güzel iş görmeyi beklemek taraftarın en doğal hakkı sonuçta.

 

Ertuğrul hocanın cezası nedeniyle tribünlerden takip ettiği maçta sahaya; Nurullah, Caner, Gökhan, Yalçın, Erkam, Ferhat, Gökhan, Kubilay, Guido, Atabey ve Bahattin kadrosuyla çıktık. Bizim çok afaki değişiklikler olmazsa ortalama kadromuz bu görünüyor ama Gökhan ALSAN’ın vasatın çok altındaki oyunu yakında taraftarlardan çok büyük bir tepki görecek gibi. Hele ki aldığı parayla ilgili dedikodular ve söylemler ortaya çıkmışken en ufak bir hatasında eleştirilerin şiddeti artacaktır. Bununla beraber Kubilay da dün beklenen oyununu gösteremedi.

 

Kalede Nurullah’a iş düşmedi ancak takımın birinci kalecisi olma yolunda ve uzun yıllar bu ünvanı elinde bulundurma yolunda emin adımlarla yürüyor. Bir kaleci için çok uygun olan fiziği, topu oyuna sokabilme kalitesi ve refleksleriyle herkesin sevdiği bir oyuncu haline geldi. Caner ve Gökhan bazı hatalar yapsalar da mücadeleden kaçmadıkları için oyun içinde her zaman saygıyı hak ediyorlar. Belki de takımımızın son birkaç yıldır en uyumlu ve kaliteli bölgesi olan defans hattımızın ortasında Erkam ve Yalçın iyi durumdalar. Orta alana gelince Ferhat bir şekilde yeniden formayı aldı ama yukarıda da değindiğim gibi Gökhan ALSAN bu şekilde devam edecekse 18 kişilik kadroya bile alınmaması gerekir. Onun yerine Oğuz ya da Samed Hakan çok daha verimli olacaktır diye düşünüyorum. Bir diğer mücadele eden oyuncumuz ise bana göre Guido. Geldiği günden itibaren fazla kilolarından henüz kurtulamasa da mücadele anlamında kendini biraz olsun geliştirmeyi başardı. Bu da forma şansı için onu diğer mevkidaşlarına göre öne çıkarıyor. Kubilay vasat bir görüntü verse de bir şekilde hem kendini, hem de takım arkadaşlarını pozisyona sokabilecek kalitede bir oyuncu. Atabey ve Bahattin’in uyumu ise bizim çok işimize yarayacaktır. İnşallah Ertuğrul SAĞLAM ismiyle beraber şu ligden bir an önce kurtuluruz.

 

Not: Her türlü dedikoduya rağmen idmanı ziyaret edip, Ertuğrul SAĞLAM’a çiçek veren ve desteklerini sunan Efsane Başkan İsmail UYANIK’a da bir Samsunspor taraftarı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.