Sercan Bayram

MÜCADELE BİLE YOK

Sercan Bayram

Kötü futbol oynanamamıza rağmen birçok maçta galibiyet alabilmiştik. Hatta farklı kazandığımız Tarsus İdman Yurdu maçı bile buna dahili. Ancak 'her zaman papaz pilav yemez' diye de bir laf var. Sezon öncesinden kurulmuş bir takım, yapılan uzun süreli kamplar bile bir şeyleri ortaya koymak için yeterli gelmemişse sıkıntı farklı yerlerde kesinlikle.

 

En başta kadroyu oluştururken büyük hatalar yapıldı. Bunu çoğu Samsunspor taraftarı dile getirdi, hala da getiriyor. Geçen seneden ders almamış gibi kanat oyuncusu transferinde yine başarısız olduk. Neredeyse her yazımda değiniyorum, ancak rakibimiz Manisa FK' nın hücum gücünü ve kanatlarını gördükçe bu konudaki düşüncem daha da güçleniyor. Fizik durumu berbat halde bir Guido, forvetten bozma kanat Ahmet Han, laubali bir oyun tarzıyla Samet Asatekin, iyi niyetli de olsa yetersiz kalan Ramazan Çevik ile bu iş olmaz. Olmuyor da zaten.

 

Koskoca maç içerisinde çizgiye inip, etkili bir orta kesemiyoruz. Sürekli cepheden bir şey deneniyor, o da Kubilay olmadan bir işe yaramıyor.

 

İrfan Hoca bizi gerçekten çok şaşırttı. Son birkaç maçta yaptığı hatalı kadro ve yanlış oyuncu değişiklikleri takımı olumsuz etkiliyor. Sahada iyi oyun görmeyi geçtik artık, mücadele bile yok. Bu konuda sadece İrfan hoca suçlu değil elbette, yönetimin de çok büyük kabahati var. Gerekli yaptırımlar bir türlü uygulanmıyor. Sürekli futbolcu kaprisleri çekiliyor.

 

Mesela dün oyuna girmesi için kulübeye çağrılan Bahattin'in tavırları tribündeki taraftarları resmen çileden çıkarttı. Bir asgari ücretlinin, ömrünün sonuna kadar çalışsa alamayacağı paraları bir senede kazanan adam, oyuna girerken saçma sapan hareketler yapıyor. Böyle başarı zaten gelmez.

 

Ekonomik değil belki ama sorun çok. Ben artık şampiyonluk treninin kaçtığı düşüncesindeyim. Devre arasında en azından mücadeleci, hırslı ve kazandığı paranın hakkını veren futbolcular transfer etmemiz lazım. Belki o zaman play off'tan yükselmek adına bir şansımız olur.