Emre Gündem

Samsun’un lokomotifi ‘Sağlık Turizmi’

Emre Gündem

Türkiye’ de, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Eskiden olduğu gibi sadece İstanbul ve Ankara’da değil tüm illerde devlet ve özel sermaye tarafından yatırımlar yapılıyor. Anadolu’nun artık sadece illerinde değil ilçelerinde de özel hastaneler yatırımlar yapmaya başladı. 
Karadeniz’in en fazla sağlık yatırımı alan şehri Samsun. Samsun artık bölgenin sağlık üstü konumuna gelmeye başladı. Üniversitesi, devlet hastanesi, Türkiye’de hizmet veren en büyük sağlık kuruluşlarının ve yerel firmaların Samsun’a önemli yatırımları var. Bu durum Samsun’u ve bölgeyi sağlık konusunda rahatlatmaktadır. Çevre illerden Samsun’a şifa bulmak için gelenlerin sayısı günden güne artmaktadır.
Samsun’un Sağlık Kenti olması yolunda çok önemli adımlar atılıyor. Samsun için en büyük şans ise hiç şüphesiz yeni kabinede Sağlık Bakanının Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan olmasıdır. Bakan Demircan ile Samsun’un sağlık konusunda vizyonun değişeceğinden hiç şüphe yok. Samsun sağlık konusunda artık siyasi olarak da en güçlü konumda…
Türkiye’de son yıllarda sağlıkta yaşanan gelişmeler sağlık turizmini de ön plana çıkardı. Ülkemize çeşitli ülkelerden insanlar şifa bulmak için geliyor. Bu şehirlerden birisi de Samsun… Hastanelerin alanlarda uzmanlaşması, son teknolojiyi kullanmaları ve alanında uzman hekimleri kadrolarına katması kendilerini alanlarında bir adım öne çıkartıyor ve farklı şehir ve ülkelerden insanların gelmesine neden oluyor.
Sağlıktaki bu gelişmeler şehrin her noktasına artı olarak yansımakta ve Samsun’un gelişmesine katkı sağlamaktadır. Sağlık problemlerinden dolayı başka şehirlerden gelip Samsun’da hayatını sürdüren çok insan tanıyorum. Uzun tedavi süreci olan hasta ve hasta yakınları tedavi olduğu şehirde ikamet etmeyi tercih ediyor. Samsun’a yurt dışından gelip tedavi olduktan sonra tatil için gelen insanlar tanıyorum. Gelen hastalar ve hasta yakınları Samsun’un tanıtılmasın da büyük pay sahibi oluyorlar.
Sağlık Turizmi’nin Samsun’un lokomotifi olacağına inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan yatırımlar ve bundan sonra özellikle Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın öncülüğünde gerçekleşecek proje ve yatırımlarla Samsun’un ufkunu genişletirken, vizyonunu da dünya standartlarına ulaştıracak bir şehir olacaktır. Biz buna inanıyoruz…