Emre Gündem

O Doktor Şiddeti Hak Etti Mi?

Emre Gündem

Bana ulaşan bir mektubu sizlerle paylaşıyorum

Üç hafta önce yaşadığım bir olayı naklediyorum. Tıp 1 diyabetli olan 5 yaşındaki kızım Z.?nin şekerini evde insülin ile düşüremedik, ambulans çağırdık ve VM Medical Park Samsun Hastanesi?nin acil servisine geldik.

Acil serviste görevli doktor kızımla ilgilendi ve gerçekten bir abi, bir akraba gibi görevinden fazlasını yaptı. Tahliller sonucu PH değerinin gerekenden çok düşük olması sebebiyle yatış uygun görüldü.

Ancak maddi durumumuzun çok iyi olmaması nedeniyle üniversite hastanesine gitme kararı aldık. Doktor ile görüştük fakülteye gitmek istediğimizi söyledik, doktorumuz da kararı bize bıraktı.

Doktor ?Aracınız var mı?? dedi.

Hayır, hocam taksi ile gideriz dedim. ?Olmaz öyle al anahtarı ister arabayı vur, ister getirme ama çocuğu bekletme? dedi. Kabul etmedim, sonra eşim geldi, doktor eşime arabasını verdi, itiraz kabul etmiyorum dedi. Bu olay bizi çok duygulandırdı. Çok mutlu olduk. Teşekkür için ziyarete geldim ama izinli olduğunu öğrendim. Çok teşekkür ederim

Bunu herkes yapmaz. Çocuğumun sağlık durumu uzun süredir hastanelerdeyiz, böyle bir doktor yaklaşımı görmedik. Gönlümüzde ?Yılın doktoru Abdul Fettah Noor hocamızdır?

Kendisine ulaşamıyorum, teşekkürlerimizi sizler aracılığı ile iletmek istedim.

Saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Evet, bu mektup bayramda görevi başına şiddete uğrayan Dr. Abdul Fettah Noor?a gelmiştir.

Hani herkes ailesiyleyken, tatildeyken, izindeyken, gezmedeyken, yatağındayken, birileri alemdeyken o insanlığa hizmet için bayram günü eşini ve bebeğini evde bırakıp, insanlara şifa vermeye çalışırken şiddete uğrayan Abdul Fettah Noor.

Bu mektubun bir kopyası da bende mevcut, hastanın ismi, ailenin ismi hatta telefon numaraları dahi var ama hasta mahremiyeti açısından bunları sizlerle paylaşmıyorum.

Doktora, öğretmene, kadına, çocuğa, hayvana, canlıya, her türlü ?ŞİDDETE HAYIR?

Şimdi gelelim sorumuza

O doktor şiddeti hak etti mi?

Cevap sizin?