Emre Gündem

Samsunlular Projeler Bekliyor

Emre Gündem

18 Nisan günü MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen 30 dakikalık görüşmeden erken seçim kararı çıktı. Bu öylesine bir erken seçimdi ki adı ‘Baskın seçim’ olarak da dillendirildi muhalefet kanadında.

Ancak artık tarih belliydi. Türkiye, 2017 referandumuyla kabul edilen anayasa değişiklikleriyle ilk defa Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini bir arada yapacak ve seçmenler 24 Haziran`da Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecekti.

Samsun’da AK Parti’den 103 aday adayı sahaya çıktı. CHP’den 20, MHP’den 16 İYİ Parti’den 58 ve Saadet Partisi’nden 26 aday adayı başvurusu oldu.

Bu yarış da 21 Mayıs günü partilerin milletvekili listelerini YSK’ya teslim etmesi ile son buldu. Zaten kızılca kıyamet de bundan sonra koptu. Partilerin birçoğunun Samsun teşkilatları çıkan sonuçlardan memnun değildi.

Bundan sonra yapılacak bir şey yok elbette. Şimdi seçim için çalışma zamanı. Ama Samsun halkı milletvekili adaylarından ve partilerden bundan sonra hamasi seçim konuşmaları yerine proje bekliyor.

Samsun’da sorun çok. Samsunspor’un durumu ortada. Türkiye’nin en önemli iki ovasına sahip Samsun tarımda istediği noktaya gelebilmiş değil. Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde yer bulamadığı için Adana’ya taşınan fabrika var. Zaten işsizlik hat safhada. Samsun’da sokakta fikrini sormak için kimi durdurursanız durdurun bu ve benzeri birçok sorunu dile getirecektir.

Samsun’un içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmak ve potansiyellerini gerçek manada hayata geçirebilmek için görev siyasilere düşüyor. Dolayısı ile Samsun’daki seçim kampanyaları Samsun’u kalkındıracak projelerin yarıştığı sorunlarına çözüm önerilerinin sunulduğu kampanyalar şeklinde yapılmalı. Samsunlular da oylarını projelerini beğendiği vekil adaylarına ve onun partisine verebilmelidir.