Emre Gündem

Olimpiyat ve Samsun

Emre Gündem

Samsun uzun zamandır olimpiyatlara hazırlık içerisindeydi, olimpiyatların havasını haftalar hatta aylar önce yaşamaya başladı. Uzun hazırlık sürecinde Samsunlular zor anlarda yaşadı. Trafik sorunu başta olmak üzere, bu hazırlık sürecinin bayrama da gelmesi işleri daha da zorlaştırdı. Samsunlular için zor bir süreçte olsa yaşadıkları şehre olimpiyatın eli değdi. Şehir yoğun çalışmalar sonunda olimpiyatlara hazır bir şehir haline geldi.

Ve büyük gün geldi, Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı muhteşem bir açılış töreni ile başladı. Görülmeye değer bir tören vardı. Muhteşem bir gösteri ve konserle başlayan olimpiyatlar aynı güzellikle, sıkıntısız devam edeceğinden hiçbir şüphemiz yok.

Olimpiyatların sonuna kadar dünyanın gözü Samsun’da olacak, Samsun’un tanıtımı için çok büyük fırsat yakaladık. Tüm şehir bu organizasyonu iyi değerlendirip her gelen misafirin tekrar gelmesini sağlamalı. Samsun’da şu an farklı ülkelerden, farklı kültürlerden ama aynı dilden konuşan 3.148 sporcu var. Samsun onlar için artık anılarında unutulmayacak ve hatıraları olan bir şehir olarak kalacak.

Bizlerde basın kuruluşu olarak Samsunumuzun tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Samsun Son Haber ekibi olarak gelen misafirlerimiz için Medya Son Haber adında bir dergi hazırladık. Dergimizin ilk sayısını olimpiyatlardan dolayı İngilizce- Türkçe olarak çıkarttık. Gelen misafirlerimize Samsun’u çektiğimiz harika fotoğraflarla ve haberlerle anlattık.

Altı kıtadan 97 ülkeyi, 3 bin 148 sporcuyu bir araya getiren organizasyona Samsun’un ev sahipliği yapması gerçekten çok büyük bir şans, tabi ki Samsun için en büyük şans Bakan Akif Çağatay Kılıç’tır. Bu organizasyonun Samsun’da gerçekleşmesinde emeği büyüktür. Samsun her şeyin en iyisine, güzeline layık bir şehir, bu organizasyonla da adını dünya spor tarihine altın harflerle yazdırıyor.