Fikri Ellibeşoğlu

Büyükşehirde Bir Adayın Şansı Azaldı, Birisi Atağa Kalktı

Fikri Ellibeşoğlu

Son yazımda Samsun Büyükşehir Belediye başkan aday adaylarının şanslarına dair siyaset barometresinde ölçülen son değerleri paylaşmıştım.

Siyaset de hava durumu gibidir.

Bir gün hava açar, sonraki gün kapanır.

Sıcaklıklar bir başkmışsın üç derece artmış, bir bakmışsın beş derece azalmış.

Siyaset barometremizin gösterdiği değerler birkaç gün içinde epey yerinden oynadı.

Bunun nedeni bir mahkeme kararı.

Hatta üst mahkeme kararı!

Hatırlayınız efendim:

Samsun'da 22 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen operasyon sonucu gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eski Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K'nin o dönem makam odasında yapılan aramada, gizli kasa içinde muhafaza edilmiş halde 135 bin euro, 36 bin TL, 5 külçe altın, 1059 çeyrek altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 40 gayrimenkul tapusu ve çok sayıda başka şahıslar adına banka hesap cüzdanları ele geçirilmişti.

Gözaltı sonrası B.K'nın bir müteahhitten çay poşeti içine gizlenen parayı alırken suçüstü yakalandığı da ortaya çıkmıştı.

Yapılan operasyon sonrası B.K tutuklanırken, yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir süre cezaevinde tutuklu bulunan eski Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K, tahliye edilmişti.

İşte o B.K. var ya!

Tahliye sonrası avukatı aracılığı ile yeniden yargılanma ile ilgili istinaf mahkemesine yaptığı başvuru yapmış.

B.K'nın kendisine verilen ceza ile ilgili yaptığı itirazın mahkemece haklı bulunmuş, Türkiye'nin gündemi olan olay ile ilgili B.K'nın yeniden yargılanacakmış.

E, ne var bunda diyenler kulaklarını açsınlar.

İşin uzmanları diyor ki yeniden yargılanma kararı Mahkemenin bu işi B.K.'nın tek başına yapmış olmasına inanmadığını gösterirmiş.

Zamanlama enteresanmış.

Tam da Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının belirlenmek üzere olduğu bir anda böyle bir mahkeme kararı raslantı olamazmış.

Bunu doğru okuyan potansiyel bir isim de hemen kendisini göstermek için Samsun'un yolunu tutmuş, "ben buradayım" mesajını vermeye başlamış.

Cumhur ittifakında aday adayı barometresi biraz değişti haliyle.

Şimdiki durum şöyle:

Mustafa Demir: %25

Çiğdem Karaaslan: %19

Ahmet Demircan: %18

Yusuf Ziya Yılmaz: %11

Fuat Köktaş: %11

Cemal Yılmaz Demir: %10

Diğerleri: %6

Yeni durumu Samsun kamuoyuna arz ederim!