Dr. Furkan Yılmaz

Kötü Futbol, İyi Başlangıç

Dr. Furkan Yılmaz

Süper lige 11 yıl aradan sonra merhaba diyen takımımız, ilk sınavını, ligin en zor deplasmanlarından birinde verdi.

Hazırlık kampında hiçbir oyuncuyu izleyemediğimiz için takım 11i açıklandığında da herhangi bir yorum yapamadık haliyle. Maçın ilk yarısı itibariyle bir miktar fikir edinebildik.

Maçın ilk yarısında takımın ne yaptığını tv başındaki taraftarı bırakın, kadroyu kendi kurmasına rağmen hoca bile anlayamamıştır. Yeni alınan forvetimiz rakip savunma arasında yokları oynadı, 1 tane de net pozisyonu kaçırdı. Onun dışında da beklediğimiz etkiyi veremedi. Orta sahamız da üretkenlikten uzaktı. Maçın hemen başında, rakibin 10 defa denese 1 tanesi gol olacak şutu da gol olunca bocalamaya başladık.

İkinci yarı ise, sezonun geleceği hakkında nispeten umut vaat eden bir oyun oynandı. Lauranın oyuna girmesiyle oyun hareketlendi. Fofananın çıkması takımı ileri uçta üretkenleştirdi.

Adeta geçen sezondan esinti veren bir duran top organizasyonu ile de beraberliği yakaladık.

Şimdi önümüzde ligde şampiyonluk isteyen bir takımla oynayacağız.

Kendilerinin maçını izledim. İkinci yarıda 10 kişi kalmış takım karşısında aşırı zorlandılar. Rakibin kaliteli ayaklarını sıkı pres ile engellersek, arka alanda açacakları boşluklarda Laura gibi sprinter oyuncularla gol veya goller bulabiliriz.

Özetle, sezona galibiyetle başlamak iyi olurdu, ancak nazarlık olsun diyelim