Dr. Furkan Yılmaz

Tırnaklarımızı Yedik!

Dr. Furkan Yılmaz

Samsunspor'umuz Süper Lig'e son iki kala çıktığı Tuzlaspor maçından 1-0'lık galibiyet ile ayrıldı. Maç fazlasıyla rakibi ile arasındaki puan farkını tekrar 9'a çıkarttı ve rakiplerinin maçlarını beklemeye başladı. 

Hüseyin Hoca, Göztepe maçıyla karşılaştırıldığında Yusuf Abdioğlu, Soner Gönül, Cihan Kahraman, Ali Ülgen, Gaetan Laura ve Soner Aydoğdu'yu oynatmadı ve gerek dinlenme gerek diğer futbolcuların süre alması için farklı bir 11 tercihi ile takımı sahaya çıkardı. 

Maça tempolu başlayıp hızlıca golü bulduk ve baskıyı azaltmadık. 2. Golü de bulduk ancak VAR'dan döndü. Ancak daha sonrasında takımda bir duraklama, gereksiz bir panik havası ve geriye yaslanma durumu oluştu. İkinci yarının başında yapılan değişiklikler de takımın temposunu tekrar yakalamasına yetmedi. 

Özellikle son 25 dakikada ise topu anlamsız bir biçimde rakibe verip kontra atak kovalamaya çalıştık ancak milli maç arasından sonra dönen Laura'nın aklı sanırım hâlâ orada kalmış olmalı ki maçta topla beraber koşmak yerine ya da atak fırsatları yakalamak yerine adeta yürüdü. Sadece hücumda etkisiz olmadığı gibi önünde oynadığı bekler ve orta sahalara da yardımcı olmayarak bir kişi eksik oynamamıza sebep oldu. Takımın orta sahası da çökünce rakip çok daha fazla gelmeye başladı. Net gol pozisyonu bulamasalar da yorgunluğumuz ve stresimizden faydalanarak oyunu bizim alanımıza yıktılar. Sonunda da VAR sisteminin devreye girmesi ile iptal edilen bir golü buldular. Golde ise 3-4 savunma oyuncusunun aralarından geçen topu izlemesi ise şaşırtıcıydı.

Bir parantez de Soner Aydoğdu için açmak istiyorum. Soner Aydoğdu bize Süper Lig'den geldi. Peki geldiğinden beri bir Cihan Kahraman kadar fayda sağlayabildi mi? Bunu okuyucuların takdirine bırakıyorum. 

Sonuç olarak Samsunspor neredeyse 3-4 günde bir maç oynadığı bir periyodu sadece bir mağlubiyet ile kapattı ve süper lige son 1 kaldı dedi. Hatta bu hafta içi maçları bittiğinde belki garantilemiş bile olabiliriz.

Süper Lig şehrimize ve taraftarımıza hayırlı olsun.