Dr. Furkan Yılmaz

Bitti Hasret

Dr. Furkan Yılmaz

Siz hiç çay içerken Süper Lig'e çıkmayı garantileyip, "Ne yapacağız şimdi? Hazırlık da yok" diyerek afalladınız mı? Ya da Samsun'a şampiyonluk maçına gitmek için bilet bakarken rakibinizin yenildiğini fark edip "Eyüp ne olur yensin, benim seyahat boşa gitmesin." diye hayıflandınız mı? Biz yaşadık. Dün binlerce Samsunsporlu neye uğradığını şaşırdı. Eyüpspor'un, düşme korkusu yaşayan rakibi karşısında aldığı mağlubiyet sonrası Samsunspor Süper Lig'e çıkmayı matematiksel olarak garantiledi.

2012 yılında veda edip, 3 defa kapısından döndüğümüz, elbet geri geleceğiz dediğimiz lige geri döndük. Bu süreçte 2. lige düştük, iki sene oralarda süründük, sonra 1. ligde siyasetin kolladıklarına karşı mücadele ettik. Yetmedi başkanımızı mahkeme kapılarına diktiler. Ama sonunda başardık. Süper Lig, biz geldik.

Girizgahı heyecanla yaptım, açıkçası neler yazacağını insan bilemiyor. Sezon değerlendirmesini daha sonra, lig bitince yaparım diyordum ama yine de iki kelam etmek lazım diye düşünüyorum.

Samsunspor, hoca değişikliği sonra bambaşka bir kimliğe bürünüp, oyununu geliştirdi. İlk devre biterken ilk iki de olur diyen bizlere her maç, yok ya aslında lider de oluruz dedirtmeye başladı. Yol kazası diyebileceğimiz maçlarda bile oyun olarak hep umut verdi. Deprem öncesinde en yakın rakibi Eyüpspor'u deplasmanda mağlup edip vitesi artırdı. En büyük sorunu olan kondisyon ve maç içi yorgunluk olayını da deprem arasında yaptığı çalışmalarla halletti ve deprem arası dönüşü bambaşka bir kimliğe büründü. Rakibinin oyununa göre değil kendi oyununu oynadı ve hatta rakibinin oyununa da karar verdi. Bu süreçte sadece Göztepe'ye yenildi.

Sonuç olarak 11 yıl sonra Türkiye'nin en üst düzeyde olan ligine merhaba dedi ve ait olduğu yere döndü.

Bu şampiyonluk evvela Şirin anneye, Emin başkana, Mustafa Bey'e, gencecik yaşında kaza sonucu aramızdan ayrılan Batuhan'a, Samsun'da bana öz kardeşlik yapan Mahmut Baylan'a ve adını hatırlamadığım, şampiyonluk beklerken nefesi tükenen ve aramızdan ayrılanlara armağan olsun.

Teşekkürler hocam, teşekkürler başkanım.