Fikri Ellibeşoğlu

Samsun, Samsun Olalı Böyle Zulüm Görmedi!

Fikri Ellibeşoğlu

Cumartesi günü İlyasköy Pazarında geziyorum. Seçimlerden sonra yağmur gibi zam yağacak, en iyisi mi,  param yettiğince eve öteberi alayım dedim.

Ofli bir yumurtacım var, sıra ona gelmişti ki arkamdan biri seslendi. Döndüm baktım, muhasebeci Orhan Abiymiş.

Kısa bir selamlaşmadan sonra demesin mi "hayırlı olsun, Uygar Tankut Samsun Son Haber'de başlamış!"

Beynimden vurulmuşa döndüm. Bozuntuya vermeden cep telefonumdan açtım bizim haber sitesini, bir de ne göreyim?

Bizim Uygar Tankut ilk yazısını döşenmiş bile.

Hem de laf arasında bana da çakmış aklı sıra!

Görür görmez elimdeki yumurta kolisini düşürdüm. Bizim Ofli Pazarcı, "Uyyy! Ne ettun Ellibeşoğli, kırdin yumurtalari!" dedi.

Söylene söylene verdim kırık yumurtaların parasını. "Ulan, adam vatana millete zarar! Daha ilk köşe yazısında bir koli yumurtayı mefta etti!"

Hemen aradım bizim genel yayın yönetmenini. "Yav siz ne yaptınız daa!" dedim. "Hiç Uygar Tankut gibi adama köşe verilir mi? Adam üç güne kalmaz bütün Samsun'u birbirine katar."

"Ha, o deli mi!" diye cevap verdi, "Boş ver, yazsın yazsın dursun. Kime ne zararı olacak?"

Kayıtlara geçsin diye söylüyorum.

Bu adamın ayarı olmaz.

"Valinin şoförü her gün niye tıraş olmuyor?" diye yazar. Tıraş olunca da "Hayırlı tıraşlar? Ben yazmasam Valinin şoförü papaz gibi dolaşacaktı" diye çemkirir.

Üç gün sonra "Atakum Belediye Başkanının hanımı İlkadım Belediyesine aday olacak" diye yalan uydurur, Millet İttifakına atom bombasını bırakır.

"Büyükşehir Belediye Reisi Mustafa Demir, rockçıların selamını bozkurt işareti zannedip dört parmak salladı" der. Ülkü Ocakları Çiftlik Caddesinin ortasında rockçı çocukları pataklamaya kalkar.

Yüksel Yıldırım için "takımı Araplara satacak, onlar da Messi'ye Atatürklü armayı giydirecek" filan diye yalan uydurur, sonra da bütün Samsun buna inanır.

Aha da buracığa yazıyorum.

Samsun'da huzurlu günler sona ermiştir.

Ha Uygar Tankut'a bizim Samsun Son Haberde köşe vermişsin, ha "Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde Çin Halk Cumhuriyetine top yekûn savaş ilan etmişsin."

İkisi de aynı hasarı verir. Benden söylemesi daa!