Dilek Vayısoğlu İSKENDER

HATAY’I ALABİLİRLER

Dilek Vayısoğlu İSKENDER

İtalyan büyükelçisi Atatürk ile görüşmek ister ve isteği üzere Atamızın huzuruna davet edilir . Elçi Roma hükumetinin bir isteğini bildirmek için gelmiştir hemen sadede gelir :
“ Ekselans  ,  Roma ile yapmış olduğum görüşmede hükumetimiz Hatay ilini almak istediğini size bildirmemi istemiştir “ der .
Bir an yaşanan sessizlikten  sonra  ,  Ata büyükelçiye bir şeyler daha ikram etmelerini emreder ve odadakileri birkaç dakika yalnız bırakmak üzere odadan çıkar . Geri döndüğünde , Atamızın ayağında çizmeleri , üzerinde mareşal üniforması ve belinde tabancası olduğu halde doğruca masasına yönelir , manyetolu telefonu kaldırarak Mareşal Fevzi Çakmak Paşayı bağlamalarını ister . Kısa sürede bağlanan telefon görüşmesinde :
“ Paşa İtalyan dostlarımız Hatay’a girmek istiyorlar , hazır mıyız “ der .  
Fevzi Çakmak durumu  anlamıştır :
“ Biz hazırız Paşam “ diye cevap  verir . Telefonu elinden bırakan büyük önder İtalyan elçiye dönerek
“ Biz hazırmışız elçi , Hükumetinize söyleyin isterlerse gelip Hatay’ı alabilirler “
?Bu gibi hikayeleri ne çok okumuşuz ve dinlemişizdir , sanki aile hikayeleri dinler gibi , sanki hikayede geçen ATA , dedemiz babamız aile büyüğümüzmüş gibi …. Her Türk insanının içinde ki ATA sevgisi işte böyle bir sevgidir . Çünkü insan aile büyüklerine nasıl güvenir ve nasıl koşulsuz inanırsa , biz öyle inandık ve güvendik ATA’ mıza . Bildik ki O ,  memleketimiz için ve insanımız için her zaman en iyisini istedi ve yaptı . O , bizler daha doğmadan bizim için iyi bir şeyler yaptı . Bunu ancak ailemiz , babamız , dedemiz yapardı , birde önderimiz ATA ‘ mız yaptı . Türkiye’nin ilelebet kurtuluşu için ihtiyacımız olan ruh ve inanç , tam da yukarıda ki hikayede olduğu gibi bir şeydir . Her Türk insanının ,  O’ na bir can borcu olduğu doğrudur .
?Bu gün 10 Kasım . Bu günkü yazımda , bilinen çok klişe cümleler kurmak istemedim Atamız hakkında . Bu gün , babamın ölüm yıldönümünde hissettiğim gibi , yas tuttum ve yazdım .
?Bize bu güzel vatanı armağan eden , bize özgürce , medenice ve onurlu bir yaşam sürmeyi , en az kendisi kadar inanmış , vatansever ruha sahip Mehmetçiklere ve vatanın diğer isimsiz kahraman evlatlarına , yapmış olduğu eşsiz önderliğiyle  verdiğimiz , Kurtuluş Savaşımızla mümkün kılan , o eşşiz insanı , ulu önder Atatürk’ü , bu anlamlı kasım gününde  saygıyla ve rahmetle anıyorum . Allah bu topraklarda bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın . Atamıza ve tüm şehitlerimize Allah Rahmet Eylesin .
Dilek Vayısoğlu İskender