Prof.Dr. Cevdet Yılmaz

Samsun'da trafiğe çözüm iki kürek bir kayık

Prof.Dr. Cevdet Yılmaz

SAMSUN'DA AKMAYAN TRAFİK İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MUHTEMEL ÇÖZÜMÜ; "İKİ KÜREK BİR KAYIK"

Samsun'un trafik derdi katlanarak artıyor. Büyükşehir Belediyesi (ana yollar ona ait olduğu için alt belediyeleri bu seferlik eleştiriden muaf tutuyorum) alternatif yol yapmak yerine mevcut ana artellerle oynayarak, olmadı akıllı kavşak yaparak, kavşakların aklı az gelince hız limit sensörleri koyarak, olmadı ceza ile tehdit ederek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Lakin bir yandan trafiği rahatlatmak için böyle tedbir arayışlarını sürdürürken, diğer yandan ilçe dolmuşlarını şehre sokarak yarattığı trafik hacminin farkında değil.

İşte bu minval üzere bizler de güzelim Samsun'da yaşayıp giderken geçen gün Liman Kavşağı'nda ilginç bir görüntü dikkatimi çekti. İlk yapıldığında kazalara sebep olacağı endişesiyle eleştirdiğimiz kavşaktaki büyük göbeğin tam ortasında bir kayık gördüm. Kürekleri hazır bir şekilde tayfasını bekliyordu.

Yaşasın!!! dedim. Büyükşehir nihayet tıkayarak AKMASINI ENGELLEDİĞİ trafik için kayıklı çözüm önerisi getirdi. "Büyükşehir Bizim İçin" artık akmayan trafikte kürek çekeceğiz. Şimdi abesle iştigal edip de bu Büyükşehir 100 m ilerde deniz var, orada deniz taşıtlarını kullanıp trafiğe alternatif üretemez mi diye sormayın. Bizim derdimiz akmayan trafik. Yani yoldaki araç denizini kayıkla aşmak. Eee, kayık orda duruyor işte, hadi asılın küreklere.

"BÜYÜKŞEHİR SİZİN İÇİN".