Serdar Küçük

ATAKUM FOTOĞRAF VE SİNEMA AMATÖRLERİ DERNEĞİ- ATAFOD

Serdar Küçük

Yaklaşık iki aydır virüsle yatıp virüsle kalkıyoruz. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı evde. Hafta sonları ve bayram günleriyle birlikte aralıksız dört günü evde geçiriyoruz. Peki ne yapıyoruz, günün bütün saati boş boş oturuyor muyuz? Elbette hayır! Biz öğretmenler, sevgili öğrencilerimizle birlikte haftanın belli saatlerinde EBA ve Zoom programı üzerinden canlı derslerimize devam ediyoruz.

Sadece eğitim ve diğer alanlarda değil sanat alanında da çalışmalarımız devam ediyor. Samsun’da var olan fotoğraf derneklerine bir yenisi daha eklendi: Özellikle Samsun’un nüfus ve ekonomi açısından büyüyen ilçelerinden biri olan Atakum’da sanat alanında yeni bir adım atılmış oldu.

Özellikle fotoğrafçılık ve sinema alanında toplumu ve bireyleri sanatla buluşturmayı amaçlayan ATAFOD; bu alanlarda konferans, seminer, gösteri, eğitim, atölye çalışmaları vb. çalışmalar yapmayı planlamakta; sadece Samsunlulara değil ülkemizin her yerinden fotoğraf ve sinema severlere ulaşmayı hedeflemektedir.

Benim de kurucu üyesi olduğum; yönetiminde, akademisyen hocalarımızdan Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN ve Öğretim Görevlisi Atanur Sevim’in yanı sıra Güngör ÇINAR, Faik KAPLAN gibi duayen fotoğraf sanatçıları da bulunan ATAFOD; sanat alanında yeni bir nefes olacak, rekabetçi değil tamamlayıcı bir misyon üstlenecektir.

Fotoğraf ve sinema adına hayırlı olsun!