Serdar Küçük

Hacivat ile Karagöz

Serdar Küçük

“Eski Ramazanlar nerdeee!” veya “Nerde o eski bayramlar!”

serzenişlerini her Ramazan ve bayramda duyarız. Eski nesil hep eski günleri arar; yeni nesil ise eskiyle hiç ilgilenmez, kendi dünyasında takılır. Değişen dünya ile birlikte biz de değişiyoruz, örf ve âdetlerimiz de.

Karagöz; en eski Ramazan eğlencelerinden biridir fakat son yıllarda o da  önemini yitirmiş görünüyor. Yine de belediyelerin düzenlediği iftar çadırlarında az da olsa yerini alıyordu. Evde olduğumuz bu günlerde tek eğlencemiz televizyon ve internet ile az da olsa kitap.

 

Biz de ELVİNDER ve PTTDER ile birlikte Hacivat ile Karagöz'ü evlerinize misafir etmeye başladık. İlk oyunumuzu Instagram üzerinden oynadık. Tamamen amatör olarak icra ettiğimiz oyunlarımızı severek izleyen Karagöz severlere teşekkür ederiz.

Gönül isterdi ki Ramazanı evlerinde geçiren milyonlara Kültür Bakanlığı bir jesti yapsaydı. Kamu spotu şeklinde tüm kanallarda Emin Şenyer, Suat Alver gibi Karagöz üstadlarının icrasıyla nefis Karagöz oyunları seyretseydik.

Perşembe günü saat 21’dehttps://facebook.com/serdar.kucuk.1426 adresinde canlı yayında olacağız. Tüm Karagöz sevenleri bekleriz. Hepinize hayırlı Ramazanlar.