İlhan DEMİRCİOĞLU

Seçim yarışı 7 ilçede sürüyor

İlhan DEMİRCİOĞLU


Yerel seçimlere az bir zaman kala sahada seçim çalışmaları da hızlandı.
Bu süreçte tüm ilçeleri en az birer kez gezdim ve 26 yıllık gazetecilik hayatımda ilçelerde tanıdığım birçok kişi ile de defalarca telefonda görüşüyorum.
Bugün itibariyle yerel seçim Samsun’da 7 ilçede kıyasıya sürüyor. 10 ilçede ise durum net gibi.

Yakakent uzak bir ilçe. Bir kez gittim birkaç kez de dostlarımı aradım. Burada Cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasındaki yarış sürüyor. İlçe küçük olduğu için dengeler sürekli değişiyor.
Atakum’da ise amansız bir yarış var. Bir tarafta halkın büyük bir desteğini alarak aday olan Zihni Şahin diğer tarafta başlangıçta kendisine aralarında Metin Burma’nın da bulunduğu tüm muhalifleri yanına almayı başaran tecrübeli isim Cemil Deveci son ana kadar bu yarış sürüyor.
İlkadım ’da Erdoğan Tok ile Necattin Demirtaş arasında büyük bir yarış var. Bir tarafta Erdoğan Tok’un seçim kazanma alışkanlığı diğer tarafta geçen seçimi yaklaşık 3 bin oyla kaybeden Necattin Demirtaş’a özellikle bulvar altından çok sayıda gelmesi beklenilen CHP oyları. Bana göre Samsun’da seçimle ilgilenen herkesin kilitlendiği tek ilçe İlkadım. Bu yarışın sonucunu foto finiş belirler.
Tekkeköy’de de İlkadım kadar olmasa da bir yarış var. İYİ Parti adayı Mustafa Candal’ın ismi sık sık geçiyor. Ama favori Hasan Togar. Seçim kazanmasını bilen biri olan Togar son birkaç aydaki çıkışını seçime yansıtırsa kazanır.

Terme’de Ali Kılıç son anketlerde önde ama. Rakipsiz götürmüyor yarışı. Saadet Partisi adayı Ali Yüksel’in nefesi Ali Kılıç’ın ensesinde.
Ayvacık ve Kavak’ta da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında amansız bir yarış var.
Alaçam, Ondokuzmayıs, Bafra, Canik, Çarşamba, Salıpazarı, Asarcık, Lâdik, Havza ve Vezirköprü de ise şu anki tabloda sıkıntı görünmüyor. Ama bu seçim sandıklar açılmadan oylar sayılmadan sonucunu kestirmek mümkün olmaz.