İlhan DEMİRCİOĞLU

Seçim heyecanı ilçelerde yaşanıyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala seçim heyecanı merkezden çok ilçelerde yaşanıyor.

Bir kaç gündür ilçeleri geziyorum.
Halkla konuşuyorum STK temsilcileri ile konuşuyorum.
25 yılı aşkın süredir bu mesleği yapınca her ilçede o ilçenin nabzını tutan akil adamlardan da tanıdık çıkıyor elbette.

Şimdi soracaksınız bu kadar gezdin de sonuç ne.
Sonuç şu.
Yakakent’te seçim büyük bir heyecanla sürüyor.
Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde Cumhur İttifakının çok önde olduğu ve büyük bir olay olmadığı sürece bu 3 ilçeyi kazanacakları görünüyor.
Atakum’da her zamanki gibi büyük heyecan var. Zihni Şahin ismi Cumhur ittifakının yarışa ortak etti hatta önde de götürüyor şimdilik seçimi.
İlkadım ilçesinde de heyecan büyük. Erdoğan Tok ile Necattin Demirtaş arasında son iki seçim yaşanan çekişmenin bu seçimde de yaşanacağı ortada. Bakalım bu dev yarışı kim kazanır.
Tekkeköy’de de büyük heyecan var. Mustafa Candal ismi bir karşılık bulmuş. Yanına Yücel’ler ve eski Aşağı Çinik Belediye Başkanı Halil İnci’yi almış. Millet ittifakının büyükşehir adayı Hayati Tekin’de İYİ Parti ismi altında seçime giriyor. Tekin Tekkeköy oylarını İYİ Parti’ye yönlendirebilirse Mustafa Candal yarışa ciddi ortak olur. Ama Hasan Togar’ın tecrübesini ve seçim kazanma alışkanlığını yabana atmamak lazım.
Çarşamba ve Salıpazarı Cumhur ittifakı açısından çok rahat.
Ayvacık ve Terme’de ise Cumhur İttifakının adayları Ali Kılıç ve Halil Kalaycı’nın karşısında olan Terme’de Saadet Partisi adayı Ali Yüksel ve Ayvacık’ta BBP adayı Erdal Avcı çok ciddi adaylar ve buralarda seçim zor geçecek.
İç bölgede seçim biraz daha rahat sanırım. Kavak hariç diğer ilçelerin tamamında Cumhur ittifakı adayları önde görünüyor. Ama oy oranlarına gelince geçen dönem alınan oranların yanına yaklaşacak oran görünmüyor.
Bu arada hiçbir ilçede her iki tarafın meclis üyeleri de kabul görmedi. Seçimi bu kaz adaylar değil meclis üyesi listeleri kaybettirecek.