Akif Keleş

Altın Değerinde Puan

Akif Keleş

 

Önemli bir deplasman maçı Gaziantep de, ilk 11'ler açıklandığında, Samsunspor da 3 eksik vardı. Bennaser, Emre Kılınç sakat, Ntcham ise kart cezalıydı. Bunun üzerine maç öncesi Alim Öztürk de sakatlanınca, eksik sayısı 4 futbolcuya çıktı.

Bu kadar eksik futbolcuya rağmen Samsunspor ilk yarı çok fazla gol pozisyonuna girdi. 16. dakikada Mouandilmadji'nin volesi direğin dibinden dışarı çıktı. 18. dakika da Tait'in harika pasında Mouandilmadji'nin golü geldi. Var hakemi inceledikten sonra golü iptal etti. Hiç bir şekilde ofsayt olmayan bu golün iptali skandaldır. Hatta skandal ötesidir. Bu golün iptal nedeni TFF ve MHK tarafından kesinlikle açıklanmalıdır. Puanların çok yakın ve ligin cadı kazanı gibi olduğu bu dönemde, bu hata kabul edilebilir değildir. Yazıklar olsun.

29. dakika ise Carlo Holse'nin pasında Mouandilmadji golü kaçırdı.

İlk yarı iyi bir futbol vardı. İptal edilen gol ve pozisyonlar değerlendirilebilse 2-3 farkla devre arasına gireceğimiz bir maçtı.

İkinci yarı da ise yoğun ataklarımıza devam ettik. Bu sefer 55. dakika da Carlo Holse ve Muja ile kaçırdık. 58. dakika Carlo Holse'nin şutunu kaleci kurtardı.

Futbol da tabiri caiz ise atamayana atarlar kuralı işliyor, kaleci Okan Kocuk'un hatasında 82. dakika da Gaziantep 1-0 öne geçiyordu. Bu kadar pozisyona girdiğimiz bir maçta, adeta şok yaşıyorduk.

Deplasman da iyi oynamamız, rakip takımın puan sıralamasında öne geçmemesi, genel puan sıralaması, deplasman da bir puanın değeri açısından, artık maçın son dakikalarına doğru gidiyorduk.

Bu sefer...

92. dakika da stoper Lubomir Satka sahneye çıkıyor. Golünü atıyor. Deplasman maçı 1-1 bitiyordu. Samsunspor puanını 30 yapıyor. Sıralamada ise 11. sıraya çıkıyordu.

Maçın adamı bence Lubomir Satka oldu. Çalışkan ismi Carlo Holse'ydi. Muja ve Talyan etkisiz kaldı. Okan Kocuk hatalı gol yedi. Drongelen, Zeki, Tait çok çalıştı. Mouandilmadji son vuruşlarda daha etkili olmalı.

Hakemler ofsayt olmayan golü iptal ederek bir skandala imza attılar.

Bu aşamada...

Herşeye rağmen deplasmanda bir puan altın değerinde, herkesin emeğine yüreğine sağlık

Samsunspor taraftarı...

Samsunspor Aileleri Taraftar Derneği Gaziantep maçına aileleriyle birlikte gittiler. Kucağında bebekle giden aileler bile vardı. Çok güzel görüntülere sahne oldu. Valla helal olsun. Bir Samsunspor taraftarı olarak gurur ve onur duydum.

Arkadaşlar Samsun futbol kültürü olan bir şehirdir. Bu şehirin futbol kültürünün keyfini yaşayan yüz binler var. Bu örneklerden birine Gaziantep deplasmanın da şahit olduk. Bu şehir de başka takımların peşinden koşan azınlıklar da var. Yanlış sular da çok şeyler kaçırıyorlar. Pek farkında da değiller.

Neyse...

Büyük Samsunspor taraftarı biz bize yetiyoruz. Böyle çok daha keyifliyiz. Yanlış insanlarla boş kalabalığa gerek yok diye düşünüyorum.

Sağlıcakla Kalın.