Akif Keleş

Güzel Bir Galibiyet

Akif Keleş

Transferin son günü, Cuma akşamı son dakikaya kadar çok stresli bir gece yaşadık. Hangi futbolcu gidecek, hangi futbolcular imza atacak. Takımın ligde ki durumu. Rakiplerin yaptığı transferler. Bu nedenle sosyal medyada sitemler, tedirginlikler vb gündemin çok yoğun olduğu bir gece yaşadık. Sonuçta ön tarafa iki yabancı futbolcu ve bir yerli kaleci transferi yapıldı.

Şunu çok net ifade etmek istiyorum ki, Samsunspor camiasının tüm bileşenlerinin tek bir amacı ve hedefi vardır. O da Samsunspor'un başarısıdır. İyi niyetli yapılan eleştiriler mutlaka dikkate alınırken. Araya fitne sokan çift takımlı veya camia dışından kişi ve kişilere de dikkatli olmak da fayda vardır.

Bu aşamada, tüm camia olarak ayrıştırma dilinden uzak, birlik ve beraberlik içinde, Samsunspor'un ligi en güzel bir yer de tamamlaması için hep birlikte gayret içinde olmalıyız.

İşte Antalyaspor maçı, tam da öyle bir maçtı. Hafta içi bir maç olmasına rağmen, Türkiye ortalamasının üzerinde 24 bin civarında bilet satıldı. Ben de her zaman olduğu gibi heyecanla Büyük Samsunspor taraftar içinde yerimi aldım. Taraftar konusunda bir konuyu daha dile getirmek lazım. Samsunspor tribünlerinde bayan taraftar sayısı bi hayli fazla,  aileleriyle birlikte insanlar yoğun bir şekilde maça geliyor. Valla helal olsun.

Bu aşamada...

İlk yarı karşılıklı ataklarla başa başa, kora kor bir mücadele oldu. 27. dakika da Antalyaspor'un Adam Buksa ile bulduğu gol, ofsayt nedeniyle vardan döndü. Doğru bir karardı.

Samsunspor ikinci yarılar çok daha iyi oynayan ve maçları çeviren bir takımdır. Ayrıca yeni transferler ikinci yarı oyuna girecek ve gözler onların üzerinde olacaktı. Öyle de oldu. Arbnor Muja 69. dakikada ve Benito Raman 77. dakika da oyuna girdiler.

Böyle heyecanlı bir ikinci yarı başladı. Samsunspor yoğun atakların ardından Carlo Holce'nin pasında Mouandilmadji'nin golüyle 59. dakika da 1-0 öne geçti. 90+1 de ise yeni transfer Benito Raman'ın akıl dolu ortasında yine Carlo Holce'nin pasında bu sefer diğer yeni transfer Arbnor Muja 'nın golü ile maç 2-0 tamamlandı.

Samsunspor çok önemli bir galibiyet ve çok önemli bir 3 puan alarak, puanını 29'a yükseltti

Samsunspor evinde oynadığı 11 maçtan 7 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alarak 23 puan toplamış. 29 puanın, 23 puanı kendi sahasında aldı. Bunun temel nedeni çok etkili Büyük Samsunspor taraftarı sayesinde diyebilirim. Bu maçta da çok etkiliydiler. Maç sonu Marcus Gisdol Hoca da hayranlığını dile getirdi.

Evet bir maç daha sona erdi ve dikkat çekenler nelerdi.

Marcus Gisdol Hoca geldiğinden bugüne iyi iş çıkarıyor. Antalyaspor maçına da çok iyi hazırlanmış. Tebrikler Marcus Gisdol Hocam.

Carlo Holce her maç olduğu gibi çok koştu, mücadele etti ve bugün iki asist ile bence maçın adamı oldu.

Arka dörtlü bugün iyiydi. Drongelen mücadelesi ile bir tık daha ön plana çıktı.

Yeni transferler kısa bir süre alsa da, bence iyi izlenim verdiler. Heyecan getirdiler. Muja sonuca katkı verdi, Raman hızlı ve hareketli bir futbolcu. Özellikle deplasman maçlarında kontraataklarda çok etkili olacaklarını düşünüyorum. Samsunspor'a çok faydalı olacaklarına inancım fazladır.

Büyük Samsunspor taraftarları....

Maç sonu basın açıklamasında Marcus Hoca'nın da dediği gibi takımla birlikte bugün müthiş hareket ettiler. Kendilerine hayran bıraktı lar.

Sergen Yalçın hafta içi saçma sapan açıklamalar yapmıştı. Tribünlerde toplu bir şekilde gerekeni yaptı. Bence Sergen Yalçın'a güzel bir kapak oldu.

Bugün Samsunsporlu olmaktan bir kez daha gurur ve onur duydum.  Ne mutlu sadece Samsunspor'a gönül verenlere.

Sağlıcakla Kalın.