Akif Keleş

Aydınlık Yarınlar Samsunspor İçin Olsun

Akif Keleş

Samsunspor son 19 günde çıktığı 6 maçtan, 4 galibiyet, 1 bir beraberlik, 1 de yenilgiyle zor dönemi çok iyi geçiriyor. Bu beraberliğin ise deplasman da Fenerbahçe'den alındığını unutmamak lazım. Bu sonuçlarla Samsunspor Süper Lig de 6 takımın üstüne çıkarak 14. sıraya yerleşip, üst sıralarla da puan farkını ciddi azaltmış oldu.

Kayserispor maçında ise Samsunspor her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip ayrılmasını bildi. Maç da takım oyunu ön plana çıksa da Zeki Yavru 1 gol 1 asist ile maçın kahramanı oldu diyebilirim. Bu arada Marc Bola'nın yükselen formu dikkat çekiyor, Muhammed Gümüşkaya'nın ise kaçırdığı gol dillere destandı diyebilirim.

Samsunspor da genel olarak bu maçta teknik ekip, futbolcular, taraftar görevlerini yerine getirdi. Emeğinize yüreğinize sağlık olsun. Darısı İstanbulspor maçına. Yine çok önemli bir maça çıkacağız. Aman rehavet bizden uzak olsun.

Süper Lig'e geri döndüğü günden bu yana, zor dönemlerden geçen Samsunspor da yükselen bu grafiğin nedenleri teknik ekip, yönetim, taraftar, futbolcular ve tüm camianın birlik, beraberlik içinde olmasıdır diyebilirim.

Marcus Gisdol ve ekibi tarafından, futbolculara moral motivasyon, özgüven, fizik kondisyon, elindeki futbolcularla en ideal teknik taktik uygulanması(örneğin 4-2-3-1), her futbolcudan maksimum verimlilik alınması, pes etmemek, azim, inanç, mücadele gücü ve kaos ortamı çok sağlıklı yönetilmektedir.

Büyük Samsunspor taraftarı ise, stadyum taraftar sayısı rakamlarında, Süper Lig de 5. sırada yer alıyor. Bulunduğu konum itibariyle yakalanan bu sıralama takdire şayandır. Sıralamadan daha önemlisi ise çok etkili bir taraftar grubuna sahip olması, bu yolda çok büyük avantajdır. Bu veriler iç saha maçlarıyla alakalı olsa da, Samsunspor taraftarı dış sahada ki hemen hemen tüm maçlarda kendilerine ayrılan yerleri doldurmuş ve çok etkili tribün yapmışlardır. Türk futbolunda, bu sene tartışmasız en etkili deplasman taraftar performansları, Samsunspor taraftarına aittir. Türk futbol kamuoyu tarafından takdir edilmeli ve ayakta alkışlanmalıdır.

Samsunspor süper lige geri döndüğünde hem ulusal hem yerel basında şu ifade çok kullanılmıştı."Samsunspor'un süper lige ihtiyacı yok, Süper Ligin Samsunspor'a ihtiyacı var" diye.

Bu nedenle bir Samsunspor taraftarı olarak gurur ve onur duyuyorum.

Bu atmosfere, bu birliktelik ortamına, aman zarar vermeden sezon sonuna kadar yola devam etmeliyiz. Yolumuzun hala uzun ve meşakkatli olduğu asla unutulmamalıdır.

Aman nazar değmesin. Aman diyelim.

Gelelim transferlere...

Hemen hemen herkesin hem fikir olduğu konu acil transferlere ihtiyacımız olduğudur. Takımda Talyan Antalyalı ve Muhammed Gümüşkaya kiralık futbolcular. Önümüzde ki sene 2024-2025 sezonunda hiç bir transfer yapılamayacak. Yani transferler için hem bu sezon, hem önümüzde ki sezon için köprüden sonra son çıkış.

Tekrar yazacağım. Köprüden sonra son çıkış.

Bu nedenlerle...

Öncelikle Talyan Antalyalı kiralık olması nedeniyle orta sahaya(6-8 numara)iki transfer lazım. Sonra sol açık, sağ açık ve santrafor lazım. Sağ bek, sol bek ve Stoper gerekli.

Top artık başkan Yüksel Yıldırım ve ekibinde. Bizler de yapılacak hamleleri heyecanla bekliyoruz.

O zaman ne diyelim...

Aydınlık yarınlar Samsunspor için olsun.

Sağlıcakla Kalın.