Akif Keleş

Karakterli Duruşlar

Akif Keleş

Bir önceki yazımda, sahaya sürülen ilk 11'lerde sıkıntılar olduğunu ve bu nedenle genel olarak ilk golü Samsunspor'un yediğini işaret etmiştik. Özelikle daha önceki maçlarda, ilk 11'de düşünülmeyen Fofana, Tait ve Drongelen gibi takımın üzerinde oyuncuların kazandırılması önemliydi.

Sivasspor maçı bunların görüldüğü bir maçtı diyebilirim. Afrika Kupasına giden ve sakat oyuncular göz önüne alındığında, ideal bir 11 ile maça başladık. Trabzonspor maçı yedek kadrosunda yer alan Fofana, Tait ve Drongelen bu sefer ilk 11'de yer aldılar. Soner Gönül yerine Drongelen, Muhammed Gümüşkaya yerine Fofana, Tait'in kadroya girmesi, işte budur Marcus Gisdol Hocam dedik.

Böyle bir maça başladık ve alışılmışın dışında ilk yarı iki gol atarak, devre arasına 2-0 önde girdik. Ondan sonra birçok gol pozisyonuna girsek de maç bu şekilde tamamlandı.

Takım halinde güzel bir oyun, güzel bir sonuç, güzel bir atmosfer de geldi. Puan sıralamasında da malum yerin üzerine çıkmış olduk. Evimizdeki son dört maçın üçünü de kazanmış olmak önemli.

Bu arada...

Tüm futbolcular takım halinde iyi oynarken, Drongelen ve Benmaser'in bir tık daha ön plana çıktığını da ifade etmekte fayda var. Özellikle Bennaser bu maç da görevini eksiksiz yerine getirdi. Drongelen hem mücadele, hem gol, hem karakter örneği gösterdi.

19 Mayıs Stadyumu futbolun dışında çok duygusal anlara da sahne oldu.

Maç öncesi 19 Mayıs Stadyum'un da, Samsunspor taraftarının ayağa kalkarak şehitlerimizin isminin tek tek okunduğu ve yüksek bir sesle burda denildiği anlar.

Maç öncesi hem şehitlerimiz, hem de 20 Ocak 1989 kazasında vefat eden değerlerimiz için için yapılan saygı duruşu.

Samsunspor takımının siyah forma ile maça çıkması.

İlk golü atan Rick Van Drongelen'in trafik kazasında çocuğu vefat eden malzemeci Orhan abisine koşup sarılması, takımın hep birlikte Orhan Abilerinin etrafında kenetlenmeleri. Sen ne güzel adamsın Hollandalı Rick Van Drongelen sözünü sonuna kadar hak etmesi.

İkinci golde Samsunspor'un yerli ve yabancı futbolcularının hep birlikte asker selamı vermeleri.

Büyük Samsunspor taraftarının, ligin başından bu yana her maç 90 dakika boyunca organize müthiş destekleri ve olaylara gösterdiği karakterli duruşları.

İşte tüm bunlar bir camia için herşeyden çok daha önemlidir.  Artık geleceğe çok daha ümitle bakacağız.

Bu aşamada...

Samsunspor camiası olarak, her zaman olduğu gibi Karakterli Duruşlar sergilendiği bir gün yaşadık.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com