Akif Keleş

Her Maç Yanlış 11'e Yeter Artık

Akif Keleş

Samsunspor bu hafta Karadeniz derbisinde, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı. Maç ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maç öncesi İlk 11'ler yayınlandığında, yine yanlış bir kadro diye sinirlenmemek elde değil. Her maça yanlış 11 ile başlamaya yeter artık boyutuna geldik.

Elinizde Flavien Tait var. Benmaser ile oyuna başlıyorsunuz. Kadro da en orjinal kanat futbolcusu Maryke Fofana var. Muhammed Gümüşkaya ile oyuna başlıyorsunuz. Defans hattında Alım Öztürk ve Soner Gönül ile bu iş olmaz. Olmaz. Olmaz. Olmaz.

Marcus Gisdol Hocam sen bu 11 ile olur diyorsan, rakip gelir bu kadar basit, antrenman da bile yenmemesi gereken ve rahat iki gol atar, birde üstüne ilk yarı rezil futbol oynar, soyunma odasına gidersin.

Sonra ikinci yarı, ilk 11 başlaman gereken kadroya, ulaşmak için değişiklikler yaparsın. Yani sol kanata Maryke Fofana, orta sahaya Flavien Tait'i alırsın. Soner Gönül'e sende artık yeter diyerek, bir alternatif üretir Zeki Yavru çözümünü bulursun. Ha bu arada Alim Öztürk'e nasıl maç sonuna kadar sabır ettiniz. Muhammed Gümüşkaya'nın süre aldığı saate kadar neyini beğendiniz. Valla helal olsun.

Sonra ne olur biliyor musun Markus Gisdol Hocam, hoca ikinci yarı değişikliklere yerinde müdahale etti, oyuna denge geldi. İkinci yarı çok pozisyon bulduk. Hatta gol de attık. Hoca hatasında ısrar etmiyor. Falan filan.....

Ancak ilk yarı yanlış kadro ile çıkmanın bedelini ağır öder ve puana çok ihtiyaç olduğun dönemde evine elin boş dönersin.

Hep şunu söylüyoruz. Neden İlk golü hep Samsunspor yiyor. Neden acaba. Yanlış bilmiyorsam 16 maç ilk golü Samsunspor yemiş.

Acaba neden olabilir. O zaman hadi biraz beyin jimnastiği yapalım. Yanlış kadro tercihi olabilir mi?

Hadi bir daha söyleyeyim. Yanlış kadro tercihi olabilir mi?

Marcus Gisdol Hocam elindeki malzemenin bu olduğunu bende biliyorum. Sana da çok yüklenmek ne kadar doğru, ancak daha iyisinin yapılabileceğine kesinlikle inanıyorum. Asıl problemin de şu çok bilmiş kadro mühendislerimiz den kaynaklandığına da hakimim. Neyse bu konuda çok dertli durumdayız. Bir de üstüne borçsuz bir kulübe transfer cezası almayı da başardılar.

Ne diyelim. Biz Samsunsporluyuz. Her şartta, her daim, her yer de, son nefese kadar.

Bu arada Samsunspor taraftarı, hafta içi bir maç olmasına rağmen, deplasmanda kendilerine ayrılan yerleri doldurdular. Sonuca rağmen müthiş tribün desteği yaptılar. Buna rağmen yayıncı kuruluş maç esnasında Samsunspor taraftarına ait hiç görüntü vermedi. Spiker dile getirmekten aciz. Nasıl bir kafa yapısı ve mantık ile yayın yapıyorlar. Anlamak mümkün değil. Türk futbolu gibi, yayıncı kuruluş da skandal. İnşallah yeni ihalede Türk futbolu sizlerden bir an önce kurtulur.

Bu aşamada....

Maçın kahramanları ve alkışlar kesinlikle Büyük Samsunspor taraftarınadır.

Sağlıcakla Kalın.
akifkeles5555@gmail.com