Akif Keleş

Doğru Yönetim Kararları İle Bu İşin İçinden Çıkılır

Akif Keleş


Maçın ilk yarısı Samsunspor'un sezon başından bugüne en kötü performanslarından birine sahne oldu. Soner ile Alim'in yaptığı acemice hatalar, sağ bekte Yunus Emre'nin performansı, takım halinde kötü oyun ve devre arasına 2-0 geride girmesine neden oldu. Esasında bu kadar kötü futbolu ben beklemiyordum.

Takım içinde özellikle sağ bek pozisyonunda ki tüm oyuncuların sakat veya cezalı olması Markus Gisdol hocanın tercihini Yunus Emre Çift'ten yana kullanması, bence yanlış bir tercih idi. Sağ bekte Emre Kılınç onun önünde Muhammed Gümüşkaya veya Dimata tercihi nasıl olurdu. Defans dörtlüsü de yanlıştı. Drongelen bu takımda her zaman yer alır. Orta sahanın defans ön ikilisi de yanlıştı. Orta ikili de Bennasser  ile Carlo Holse olsa, onların önünde de Ntcham olsa nasıl olurdu. Sol açıkta da Fofana tercihi olmaz mıydı.

Sakatlıklar, transferler, yönetim vb konuşulur. Ancak bu maç bence kesinlikle teknik ekibe yazar. Son iki haftada Fatih Tekke ve Hakan Keleş'den hocalık dersi almak doğru olmadı. Marcus Gisdol Hoca çıktığı maçlarda, 1,4 puan ortalaması yakalamış. Kötü bir performans da değil. Ancak acilen toparlanması, moral ve motivasyonunu yükseltmesi gerekli.

Gelelim iki dönem transfer yasağı konusuna. Türkiye'de borçsuz nadir kulüplerden biri olan Samsunspor'un tek taraflı futbolcu fesih nedeniyle aldığı bu ceza, Samsunspor tarihinde bir ilke neden oldu. Ekonomik olarak çok rahat olduğu bir dönemde bu cezanın alınması kesinlikle bir yönetim beceriksizliğidir. Kabul edilebilir veya bahaneler uydurulabilir yanı olmayan vahim bir yönetim sorumsuzluğudur. Lafı evelemeye gevelemeye gerek yok. Konu bu kadar net. Sorumlu başkan ve icra kuruludur.

Peki dünyanın sonu mu? Elbette değil. Samsunspor bu işinden çıkar mı? Elbette çıkar. Peki nasıl çıkar doğru yönetim ve doğru kararlar ile çıkar.

O zaman hadi biraz beyin jimnastiği yapalım.

1-) Öncelikle takım içindeki sakat futbolcuların iyileştirilmesi ve kadroya giremeyen Fofana, Dimata, Nanu, Kingsley ve Bola gibi futbolcuları takıma kazandırmanın yolları aranmalı.

2-) Samsunspor'un Avrupa ve Türkiye liglerinde 15 tane kiralık futbolcusu bulunuyor. Olabilecek sakatlık ve cezalı futbolculara alternatif kadro olması için, bence Sakaryaspor da oynayan Sağ Bek Ali Ülgen, Göztepe'de oynayan orta saha Celil Yüksel, Çorum FK oynayan forvet Ahmey Sağat, Kocaelispor'dan sağ açık Barış Alıcı ve Fransa da kiralık oynayan sol bek Melih Altıkulaç'ın geri çağrılması gerektiğini düşünüyorum.

3-) Maç bilet fiyatlarında sert indirime gidilmesi gerekli. Kombine alanlara haksızlık olur mu olmaz mı? En başta kombine fiyat politikası yanlışlığını ifade etmiştik. Ancak şu an bunu da düşünecek halde değiliz. Birde 18 yaşına kadar öğrenci, gençlere ve bayanlara da ücretsiz bilet uygulaması sezon sonuna kadar yapılması gerekli.

4-) Her şeyden daha önce başkan ve yöneticilerin egolarını bir kenara bırakması lazım. Samsunspor'a zarar verecek, takım performansını olumsuz etkileyecek, taraftarı gerecek açıklamalardan uzak durulmalı.

Büyük Samsunspor taraftarı olarak çok badireler atlattık. Bunun da üstesinden geliriz diye düşünüyorum.

Ha bu arada...

Büyük Samsunspor taraftarı sizler yokken, dünde buradaydı. Bugün de buradalar. Yarında olacaklar. Ebediyen burada olacaklar. Sizle ve kişilerle değil armayla alakalı bilesiniz.

Sağlıcakla Kalın.
akifkeles5555@gmail.com