Akif Keleş

Çok İyi Oyun ve Çok İyi Galibiyet

Akif Keleş

Sevgili Okurlar,

Geçen hafta Adanademirspor maçı galibiyetinin ardından, köşe yazıma şöyle bir başlık atmıştım.

"Sadece Bir Galibiyet Değil, Samsunspor'un Ayağa Kalkışıdır"   diye.

Bu başlığı bana, futbolcu kardeşlerimin mücadeleci istekli oyunu, hırsları, temaslı ve ısıran oyunu, top kaybedenin hemen kazanmak için geri koşması, yoğun presli oyun, ön tarafta daha verimli olunması, ideal 11'in yakalanması, teknik ekibin doğru taktikleri uygulaması, fiziksel gücün artması, özgüvenin sağlanması, takım oyunu ve sonraki maçlara da olumlu yansıyacağını düşünerek böyle bir başlık atmıştım.

Futbolcu kardeşlerim, Kasımpaşaspor maçında tüm bu yazdıklarımın daha da üzerine koyarak, net bir skorla  4-2 maçı kazandı.

Özellikle ilk 30 dakikadaki oyun, ligin başından bu yana en iyisiydi. Uzaktan gelen golün dışında 5 tane net gol pozisyonu vardı. İlk 30 dakika da 2-0 öne geçsek de, 3-0. 4-0 hatta 5-0 gibi bir skor da olabilirdi. Böyle bir muhteşem ilk 30 dakika izledik.

İlk golde Marius Mouandilmadji'nin topu rakibinden alması, ceza sahası dışından vuruşu harikaydı. Bence haftanın golü olmasının yanında, sezonun en iyi gollerinden birine aday diye düşünüyorum.

İkinci golde ise Emre Kılınç'ın alda at dercesine yaptığı ortaya, Marius Mouandilmadji tam bir golcü kafa vuruşu ile topu ağlara göndermesi stadyumda ki birçok Samsunsporlunun sevinç göz yaşlarına neden oldu.

Samsunspor ikinci yarıya da aynı oyun disipliniyle başladı.

59. dakika da Talyan Antalyalı'nın pasın da Emre Kılınç kendisine yakışan bir şekilde yaptığı vuruşla, bu sezon ilk golünü atarak takımını 3-0 öne geçirdi.

Bu sefer 74. dakika da Muhammed Gümüşkaya 'nın pasında Olivier Ntcham'ın golü, orta hakem tarafından ofsayt diye durduruldu. Neyse ki, Samsunspor maçlarında yokları oynayan tiyatrocu var hakemleri bu sefer vicdana gelerek, gol VAR'dan verildi.

Maç 4-0 olmuştu. Stadyum da bayram havası ve keyifler yerindeydi.

İşler böyle giderken yapılan değişiklikler, konsantrasyonun bozulması nedeniyle uzatma dakikalarında rakibin bulduğu gollerle maç 4-2 tamamlandı.

Markus Gisdol Hoca, son dakikalarda ki konastrasyon eksikliği ve özellikle ikinci yarı oyuna giren oyuncu performansı konusunda çalışma yapacaktır diye düşünüyorum. İkinci yarı oyuna giren futbolcuların da  özeleştiri  yapmaları faydalı olacaktır.

Bu aşamada...

Çok önemli ve değerli bir galibiyet aldık.

Bu sezon ilk defa bir maçta ilk golü biz attık. Bu sezon ilk defa bir maçta 4 gol bulduk.

Emre Kılınç asistlerinin yanında, bu sezon ilk golünü atması çok önemliydi. Bu maçı bir asist bir gol ile tamamladı. Bence maçın en çalışkan ismiydi.

Marius Mouandilmadji harika iki gol atarak bence maçın adamı oldu.

Alim Öztürk tabiri caiz ise defansa cuk diye oturdu.

Talyan Antalyalı iyi ki sakatlığın geçti. Seninle daha iyi oynuyoruz. Mücadeleci oyununu bir de asistle süsledin. İler ki maçlarda gol katkısı da vereceksin diye düşünüyorum.

Olivier Ntcham güçlü oynuyorsun. Acaba senin varlığında Marius Mouandilmadji'nin performansı daha mı artıyor. Bence aynen öyle.

Mickael Tırpan sağ bekte oynatılman ve mücadelen tam bir hoca başarısı.

Flavien Tait çok istekli ve hırslı mücadelen kesinlikle gözümüzden kaçmadı. Senin kaliten bu ve hatta daha iyisi olduğunu biliyoruz kardeşim. Samsun'a ve Samsunspor'a daha da uyum sağlayıp özümsediğin de çok daha iyisini yapacaksın. 

Teknik Direktör Markus Gisdol Hocam takıma elini değdirdin. Alman disiplinini sağladın. Oyuncularına ve oyuncu yerlerine güzel dokunuşlar yaptın. Takımın fiziksel gücünü iyi seviyeye taşıdın. Takımdaşlığı sağladın. Maç sonu açıklamalarını ise ayrıca beğendim. Alkışlar sana hocam.

Büyük Samsunspor taraftarı, bulunduğumuz konuma rağmen bile stadyum doluluk oranlarında 5. sıradayız. Takımımızı muhteşem desteklediniz. Hiç eksik olmayın.

Bu aşamada...

Başkan, teknik ekip, futbolcu kardeşlerimi, büyük Samsunspor taraftarını ve camianın tüm bileşenlerini gönülden tebrik ve takdir ediyorum.

Bu arada.

Bu yazının başlığı ne olsun diye düşünüyorum. Sanki aşağıdaki başlık daha uygun olacak.

""""Çok İyi Oyun ve Çok İyi Galibiyet""""

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com