Akif Keleş

Sadece Bir Galibiyet Değil, Samsunspor'un Ayağa Kalkışıdır.

Akif Keleş

Samsunspor'umuz sezon başından itibaren, iyi oynadığımız maçlarda bile, üst üste çok fazla puan kayıpları yaşamıştı.  Oynadığımız son Pendikspor ve Beşiktaş maçları ise sadece bunlardan iki tanesiydi.

Bu puan kayıpların da, sadece iyi oynamak veya kötü oynamaktan kaynaklı değil,  bitmek bilmeyen, üst üste gelen hakem hatalarının da büyük payı vardı.

Orta hakemlerin yanında, var hakemleri ise adeta Samsunspor maçlarında yokları oynamaya üste üste devam ediyorlardı.

Adanademirspor zaten güçlü kadrosu olan, bu sezon kendi sahasında hiç yenilmemiş, sürekli hakem hatalarıyla mücadele eden Samsunspor için her açıdan çok zor bir deplasmandı.

Samsunspor böyle bir atmosferde, maça öyle bir başladı ki, yoğun pres yapan, oyunu korkmadan önde kabul eden, temaslı oynayan, üst üste pozisyonlar bulan ve adeta savaşan bir takım hüviyeti ile sahadaydı.

Maç böyle devam ederken.

Lubomir Satka'nın pozisyonda orta hakem önce penaltıyı vermedi. Sonrasında var hakemi ile penaltıyı vererek yine talihsiz bir şekil de geriye düştük.

Ancak Samsunspor'un cengaver mücadelesi, bu sefer bir şeylerin değişeceğini bizlere işaret etmişti. Tabiri caiz ise haydi arkadaşlar dedik.

Bu sefer Lubomir Satka'ya Adanademirspor ceza sahası içine çok net faul yapıldı. Orta hakem gözünün önünde direk penaltı çalmadı. Nihayet bu sefer var hakemi bizim için devreye girerek penaltı kazandık. Olivier Ntcham'ım penaltı golüyle durum deplasmanda 1-1 olmuştu.

Samsunspor yoğun ataklarına devam ediyor, bu ataklardan bir tanesinde Adanamirspor'lu M'Baye Niang'ın eline çarpıp kornere giden pozisyona, hem orta hakem, hem de var hakemleri hep birlikte es geçiyorlardı.

Samsunspor inanmıştı bir kere, ne olursa olsun olacaktı bu iş. Bu inançla, Emre Kılınç'ın ara pasında, Carlo Holce köşeye topu çok güzel bırakarak, Samsunspor'u 45+4'de 2-1 öne geçirdi.

Samsunspor'dan yine bir atak, dakika 45+6  ceza sahası içinde Adanademirspor'lu futbolcu adeta topa tokat atar gibi, smaç yapar gibi eliyle çok net müdahale etti. Herkesin %100 hem fikir olduğu,  çok net penaltı pozisyonunu, orta hakem gözünün önünde vermedi. Var hakemleri akla ziyan bir şekilde es geçti.

Samsunspor devre arasına hakemlere rağmen 2-1 önde girdi. Ancak hakemler doğru yönetseydi. 3-1 hatta 4-1 olması içten bile değildi.

Samsunspor ikinci yarıya da, aynen cengaver bir şekilde mücadeleye başladı. 64. dakika da Emre Kılınç'ın  sol taraftan yaptığı asistte, bu sefer sahneye Mouandilmadji çıktı. Durum deplasman da 3-1'e geldi.

Maçın 70. dakikasında Adademirspor Yusuf Barasi'nij pozisyonda durumu 2-3'e getirse de Samsunspor'umuz bu zor deplasmanda, hakemlere rağmen galip gelmeyi başardı.

Maçta tüm futbolcu kardeşlerim görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Sakatlıktan kurtulan Talyan Antalyalı orta sahaya güç kattı. Kalede Okan Kocuk önemli kurtarışlar yaptı. Carlo Holce mücadele ve kalitesini gösterdi. Olivier Ntcham güven verdi. Emre Kılınç iki tane asist ile mücadelesini taçlandırdı ve maçın bence adamı oldu.  Lubomir Satka ise en iyi maçlarından birini oynadı. Alim Öztürk yerinde müdahaleler de bulundu.

Teknik ekibin takımı bu maça çok iyi motive ettiğini düşünüyorum. Cesaretli futboldan dolayı bu galibiyet Markus Gisdol hocaya yazar.

Hakemler mi, yine Samsunspor'un ik tane tartışmasız, %100 net penaltısını vermediler. Ayrıca Emre Akbaba ve Yusuf Sarı'nın kırmızı kartlarını da es geçtiler.

Samsunspor zor deplasman da sadece rakibini değil, hakemleri de yenerek galip gelmesini bilmiştir.

Bu arada Adana Demirspor taraftarından bir grup, tribüne bıçak ve satırlarla girdiği ve Samsunspor taraftarına saldırdığını hayretle öğrendik. Bu çağda bu holiganlar, bu aletlerle tribüne nasıl girebilir. Bu konuda Adana Valiliğinin ve Adana Emniyetinin ciddi vahim hataları vardır.

Bu sorumsuzluk Allah göstermesin can kaybına neden olsa ne olacaktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve devletin ilgili kurumlarını bu konuda göreve davet ediyorum. Elbette ki bir grup insanın yaptığı hareket, tüm camiaya maal edilemez. Ancak bu sorumsuzluğun kabul edilebilir yanı kesinlikle yoktur.

Yazımda da görüldüğü gibi tüm zorluklara rağmen Samsunspor kazanmasını bildi.

Artık ilk yarı önümüzde 3 tane kendi sahamız, 2 tane de deplasman olmak üzere 5 maç kaldı. Bunlardan en az 3 tanesini kazanarak devre arasına girmemiz çok önemli.

Bu aşamada,

Adanademirspor maçı sadece bir galibiyet değil, Samsunspor'un ayağa kalkışı olacaktır.

 

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com